Op dit moment werkt de betaaloptie via de Wise app niet. Sorry voor het ongemak, we werken aan een oplossing. Tot die tijd kun je via 'Mijn Bibliotheek' op deze website betalingen doen. 

Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, online cursussen of luisterboeken? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je gratis e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.
Het aantal verschilt per abonnement. Hier vind je een overzicht van onze abonnementen. Klik op meer informatie bij het abonnement van jouw keuze. Daar zie je het aantal te lenen items van de online Bibliotheek.

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of po√ęzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres. 

Het aantal te lenen e-books en luisterboeken is afhankelijk van jouw abonnement. Hier vind je een overzicht van onze abonnementen. Klik op meer informatie bij het abonnement van jouw keuze. Daar zie je het aantal te lenen items van de online Bibliotheek.

Hulp nodig bij het lenen of downloaden van e-books? De klantenservice van de online Bibliotheek helpt je verder.

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen bij ons. Maak hiervoor een afspraak maken door te bellen naar (085) 040 11 63 of stuur een mail naar info@bibliotheekaltena.nl. Vermeld er dan wel bij dat het om de online Bibliohtheek gaat. Of loop binnen bij een van onze Digi-inlooppunten.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk dat je bepaalde zaken meeneemt: 

- Lees je vanaf een e-reader?
Neem dan je opgeladen e-reader, de kabel van de e-reader en een laptop mee naar het spreekuur.

- Lees of luister je vanaf je telefoon of tablet?
Neem die dan mee. Ook is het handig als je je apparaat bij je hebt waarop je toegang tot je e-mail hebt. 


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis luisterboeken downloaden via de Online Bibliotheek. Het aantal verschilt per abonnement. Hier vind je een overzicht van onze abonnementen. Klik op meer informatie bij het abonnement van jouw keuze. Daar zie je het aantal te lenen items van de online Bibliotheek.

Hoe werkt het?

Download de online Bibliotheek app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord van de Bibliotheek. Je hebt daarna toegang tot alle luisterboeken van onze online Bibliotheek.

Veel luisterplezier!

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online Bibliotheek.  

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je kunt ook langskomen bij ons. Het liefst maken we hiervoor een afspraak zodat we de tijd hebben om er even goed voor te gaan zitten. Bel voor een afspraak naar (085) 040 11 63 of stuur een mail  naar info@bibliotheekaltena.nl. Vermeld er dan wel bij dat het om de Online Bibliohtheek gaat. Binnenlopen bij een van onze Digi-inlooppunten kan ook.

Neem je telefoon of tablet mee. Ook is het handig als je je apparaat bij je hebt waarop je toegang tot je e-mail hebt. 


Online Cursussen

Kan ik cursussen volgen met mijn abonnement?

Speciaal voor onze leden stelden we een aanbod van 160 online cursussen samen. Dit aanbod is gratis voor leden van de Bibliotheek. Snuffel rond en start vandaag nog. Welke cursus volg jij?

Hoe werkt het?

Online cursussen volg je bij de online Bibliotheek. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt.

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de cursussen ga je naar de pagina Hulp bij cursussen van de online Bibliotheek. 

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Jazeker. We helpen je graag bij een van onze Digi-inlooppunten.


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de Bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen. Voor Bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.

Kan ik dat vanaf thuis?

De meeste digitale bronnen zijn voor leden gratis vanuit huis te gebruiken. Bij degene waarvoor dat niet zo is staat dat vermeld.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op