Een abonnement bij de Bibliotheek geeft je toegang tot een schat
aan boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften. Voor
een aantrekkelijke prijs. Bovendien krijg je als klant allerlei
kortingen en voordelen, in én buiten de Bibliotheek!

Ontdek welk abonnement het beste bij je past.

• Vriendenpas

Met de Vriendenpas ondersteun je het werk van onze Bibliotheek.

• gratis toegang tot Biebevents
    • gratis toegang tot onze publieke computers
    • gratis scannen

voor € 16,- per jaar

Vraag je vriendenpas aan

• Superabonnement

Met dit abonnement kun je onbeperkt en boetevrij boeken, dvd’s en tijdschriften uit onze en de landelijke collectie lenen en heb je gratis toegang tot de online Bibliotheek.

• onbeperkt items lenen
    • boetevrij lenen
    • leentermijn van 6 weken
    • gratis gebruik publieke computers en scanner
    • gratis toegang tot 160 online cursussen

voor € 42,- per jaar

Bekijk alle voordelen

• Jeugd t/m 17 jaar

Met een Jeugdabonnement mag je onbeperkt alle materialen lenen en heb je gratis toegang tot de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek.

• onbeperkt items lenen
    • boetevrij lenen
    • leentermijn van 6 weken
    • gratis gebruik publieke computers en scanner
    • gratis toegang tot 160 online cursussen

Jeugdabonnement aanvragen

Ook zonder abonnement kun je gebruik maken van de computers en printers van de Bibliotheek.

Extra services bij abonnementen

Leden van de Bibliotheek CultuurPuntAltena hebben gratis toegang tot de extra services van onze Bibliotheek:

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Lees er hier meer over

Boekendienst aan huis

Houd je van lezen, maar kun je zelf niet naar de Bibliotheek komen en ken je niemand die dit voor je kan doen? Of ken je iemand in jouw omgeving die dit probleem heeft?

Maak dan gebruik van onze service Boekendienst aan huis. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers kunnen we de boeken bij jou thuis brengen!

De Boekendienst aan huis is gratis voor leden van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Meer informatie en aanvragen
Wil je meer weten over de Boekendienst aan huis? Of misschien zelfs de Boekendienst aanvragen? Bel dan (085) 040 11 63 of mail ons.

Voorleesservice

Is lezen lastig voor je? En vind je het prettig om in alle rust thuis voorgelezen te worden? Of ken je iemand die graag voorgelezen wordt?

Dat kan nu bij je thuis of op je kamer, dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Je geeft zelf aan waaruit je voorgelezen wil worden. Dit kan bijvoorbeeld een roman zijn, een krant, gedicht of tijdschrift.

Ook de Voorleesservice is gratis voor leden van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Wil je meer weten over de Voorleesservice?
Bel dan (085) 040 11 63 of stuur een mail.

Voor schippers

Schippers, die in het bezit zijn van een abonnement van de 'Bibliotheek voor Varenden' kunnen hun boeken ook bij ons servicepunt in Werkendam inleveren.

Bibliotheek Rotterdam heeft een afdeling Binnenvaart met uitleenregels afgestemd op het mobiele bestaan van binnenvaartschippers. De producten zijn maximaal twee maanden te leen en kunnen worden geruild in twaalf openbare bibliotheken.

Wil je meer weten over tarieven, de werkwijze of
de collectie? Neem dan contact op met de klantenservice van
Bibliotheek Rotterdam.

Tegoedbon

Maak je eenmalig of maar af en toe gebruik van de publieke computer, printer en/of scanner in de Bibliotheek, dan kun je een tegoedbon kopen bij de betaalautomaat.

Scannen is gratis en alleen mogelijk voor leden van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.