Primair onderwijs

Voor het onderwijs


de Bibliotheek op School

Met de Bibliotheek op school brengen we boeken nog dichter bij kinderen. Samen met scholen en de gemeente stimuleren we hiermee de taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van kinderen en jongeren. 

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw school?

Lees meer

Digitale Geletterdheid

Laat je leerlingen hun digitale talenten ontdekken. Met uitdagende lessen die aanzetten tot creatief en logisch denken. Daarnaast geven we je tips hoe je digitale geletterd een plek geeft binnen jouw lessen.  

Lees meer

Cultuureducatie

Naast het stimuleren van taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid biedt de Bibliotheek op cultuureducatie. We informeren scholen over nieuwe kansen en mogelijkheden voor cultuureducatie binnen het onderwijs. Daarnaast bieden we ook verschillende lesprogramma's aan.

Lees meer


De GVP

Jeugdliteratuur niks voor volwassenen? Grow up! ‘De Grote Vriendelijke Podcast’ won een Dutch Podcast Award in 2020. De moeite waard voor elke luisterlezer.

Twee kinderboekenrecensenten informeren en enthousiasmeren je maandelijks over jeugdliteratuur.

Lees meer

Educatiewebshop

Voor de leerlingen

Junior Einstein

Oefenen met tafels of met Engels? Met Junior Einstein kun je online oefenen met alle vakken van de basisschool. Voor schoolkinderen van 6 tot 12 jaar.

Lees meer

Bezoek aan de Bibliotheek

Naar de Bibliotheek met je groep. Een feestje! De leerlingen zoeken zelf hun boeken uit, leren de weg kennen binnen de Bibliotheek en jouw Taal- en Mediacoach vertelt ze over alles wat de Bibliotheek doet.  

Lees meer

Werkstuk en spreekbeurt

Gaan jouw leerlingen aan de slag met een werkstuk of spreekbeurt? Op deze pagina krijgen ze een overzicht van de informatie die ze kunnen gebruiken. Vind handige boeken, filmpjes, websites en veel meer.

Lees meer


Maak kennis met onze taal- en mediacoaches

  • Manuela

  • Marianne

  • Mirjam

Hulp nodig?

Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Neem contact met ons op!


Bel (085) 040 11 63 of mail ons.