CultuurPunt voor scholen

CultuurPunt

Wat doen wij?

Wij adviseren en coachen scholen op het gebied van cultuureducatie. Door scholen te informeren over nieuwe kansen en mogelijkheden streven wij er naar de kwaliteit van de cultuureducatie in het onderwijs te verbeteren en uit te breiden. Hieronder lees je meer over de verschillende diensten die wij verlenen op het gebied van cultuureducatie.

Cultuureducatie: leren over, door en met cultuur

Het kan als doel of als middel worden ingezet. Wie meer weet over kunst, erfgoed, media en literatuur, ontwikkelt meer begrip voor de normen, waarden en culturen van anderen. 

In onze huidige kennis- en netwerkeconomie is creativiteit heel belangrijk. Er zijn veel verschillende leerdoelen te koppelen aan cultuuronderwijs: naast het ontwikkelen van hun creativiteit, werken kinderen ook aan hun onderzoekende vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Ze leren hun eigen cultuur te begrijpen, te reflecteren op zichzelf en anderen, met beeld en geluid werken en om verhalen te lezen, te vertellen en emotioneel te verwerken.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie op scholen verbeteren door samen te werken. Dat is het doel van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Meer informatie

Scholen en samenwerkingspartners aan het woord

In de rubriek '5 vragen aan...' interviewen we leerkrachten, directeuren en samenwerkingspartners die met ons samenwerken voor Cultuureducatie met Kwaliteit.

Meer informatie

Ons aanbod voor cultuureducatie

Cultuurmenu Altena

Bij dit menu staat ieder jaar een andere kunst-/ cultuurdiscipline centraal. Vanuit onze expertise ontwikkelen en coƶrdineren wij dit menu voor scholen in Altena. 

Lees meer over het Cultuurmenu Altena

Erfgoededucatie

Overal in onze gemeente vind je sporen uit het verleden. Deze sporen vormen samen ons erfgoed. Lees verder en ontdek het erfgoed in Altena.

Ontdek het erfgoed in Altena

Makersboxen

Maakonderwijs is leren door te maken en te doen. Ontwerpen en experimenteren staan hierbij centraal. Deze makersboxen zijn voor het onderwijs. 

Lees meer over de Makersboxen

Muziekwijzer Altena

Muziek draagt bij aan de brede ontwikkeling van een kind. Samen met de gemeente Altena, basisscholen en muziekaanbieders zetten we ons in om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek.

Lees meer over de Muziekwijzer Altena

Ontdek je kunst!?

Wil jij aan de slag met heel de klas aan de slag met een culturele discipline, maar heb je niet genoeg materialen? Dan biedt Ontdek je kunst!? de uitkomst!

Lees meer over Ontdek je kunst!?


Wat we verder doen voor onderwijs


Meld je aan voor onze onderwijsnieuwsbrief en laat je inspireren!


Boeken over cultuur voor het onderwijs

Maak kennis met team Cultuur

  • Fleur

    cultuurcoach

  • Jacqueline

    cultuurcoƶrdinator

  • Leonie

    cultuurcoach

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op!

Wij hebben een uitgebreid netwerk van cultuuraanbieders die projecten kunnen ontwikkelen op maat. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Bel (085) 040 11 63 of mail ons.