Op dit moment werkt de betaaloptie via de Wise app niet. Sorry voor het ongemak, we werken aan een oplossing. Tot die tijd kun je via 'Mijn Bibliotheek' op deze website betalingen doen. 

Voortgezet onderwijs

Voor het onderwijs

de Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school brengen we boeken nog dichter bij leerlingen. Samen met scholen en de gemeente stimuleren we hiermee de taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van jongeren. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs?

Lees meer

Digitale geletterdheid

Ga samen met je leerlingen aan de slag met digitale geletterdheid. Leer hoe ze veilig en vaardig online bewegen. Ontdek nieuwe lesmethodes die dit onderwerp behandelen met behulp van kunstenaars of experts uit het werkveld.

Daarnaast geven we je tips hoe je digitale geletterd een plek geeft binnen jouw lessen.  

Lees meer

Lezen in het vmbo

Voor veel vmbo-leerlingen is een goede lezer worden geen vanzelfsprekendheid, terwijl het belang van goed lezen in onze geletterde samenleving duidelijk is.

Op de website lezen n het vmbo wordt praktische aan-de-slag-informatie aangeboden gekoppeld aan recent lees- en taalonderzoek gericht op het vmbo.

Lees meer

De GVP

Jeugdliteratuur niks voor volwassenen? Grow up! ‘De Grote Vriendelijke Podcast’ won een Dutch Podcast Award in 2020. De moeite waard voor elke luisterlezer.

Twee jeugdboekenrecensenten informeren en enthousiasmeren je maandelijks over jeugdliteratuur.

Lees meerCultuuronderwijs

Naast het stimuleren van taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid biedt de Bibliotheek op cultuureducatie. We informeren scholen over nieuwe kansen en mogelijkheden voor cultuureducatie binnen het onderwijs. Daarnaast bieden we ook verschillende lesprogramma's aan, zowel voor docenten als voor leerlingen.

Lees meer

Educatiewebshop


Voor leerlingen

Lees app

Met de LEES-app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd.

Om de LEES-app te gebruiken hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. Na het downloaden van de app en het eenvoudig aanmaken van een account kan je alles meteen lezen en luisteren.

Download de app

Digidingen-desk

Jongeren vanaf 14 jaar krijgen te maken met digitale zaken die ze moeten regelen. Van het aanvragen van een DigiD tot het terugvragen van loonheffing van hun bijbaan. Op Digidingen-desk, het informatiepunt voor jongeren, vinden ze alle benodigde informatie.

Lees meer

Lezen voor de lijst

Gaan jouw leerlingen lezen voor hun lijst? Wijs ze eens op de jeugdbibliotheek. Daar testen ze welk leesniveau ze hebben en vinden ze passende boeken voor verschillende niveaus. 

Lees meer

Read2Me voorleeswedstrijd

Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier verschillende rondes om de titel beste voorlezer van de brugklas, door elkaar fragmenten uit jeugdboeken voor te lezen. Doen jouw leerlingen ook mee?

Lees meer


Maak kennis met onze taal- en mediacoaches

  • Manuela

  • Marianne

  • Mirjam

Hulp nodig?

Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Neem contact met ons op!


Bel (085) 040 11 63 of mail ons.