Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Boekentips van onze redactie

 • T.J. Klune Het gefluister achter de deur

  Een gehaaide advocaat komt plots te overlijden. Een gids brengt hem naar een ongewoon theehuis. Daar leert hij als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • T.J. Klune Het weeshuis in de azuurblauwe zee

  Een maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren onderzoekt of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren in een weeshuis op een eiland een te groot gevaar voor de samenleving vormen. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Yorick Goldewijk Duizend & ik

  Het meisje Acht groeit op tussen duizenden andere meisjes die precies op haar lijken, in een wereld vol strikte regels. Maar Acht voelt zich anders. Wanneer ze een speciaal meisje ziet, besluit ze dat ze samen zullen ontsnappen. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Désirée de Jong Andradorra

  Als de magische wereld Andradorra wordt bedreigd, is Iliona de enige die deze kan redden.

  Gedrukt boek

 • Soman Chainani De School van Goed en Kwaad

  De mooie Sophie en de cynische Agatha worden ontvoerd om te worden opgeleid tot sprookjesfiguren op de School van Goed en Kwaad. Maar er gaat iets fout: Sophie komt terecht bij de slechteriken, terwijl Agatha tussen de suikerzoete prinsessen zit. Hoe lossen ze dit op? Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar

  Gedrukt boek

 • Soman Chainani Een wereld zonder prinsen

  Als Agatha verzucht dat haar leven thuis wel weer erg saai is, opent ze per ongeluk opnieuw de poort naar de School van Goed en Kwaad. Daar blijken de meisjes op voet van onrlog te staan met de jongens. Kunnen Agatha en Sophie de gemoederen tot bedaren brengen? Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Soman Chainani Lang en gelukkig

  Sophie en Agatha zijn ieder hun eigen weg ingeslagen, maar het Kwaad heeft de macht overgenomen en de slechteriken uit het verleden zijn terug. Kunnen de vriendinnen het Kwaad stoppen? Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Soman Chainani Op zoek naar roem

  Agatha, Sophie en de andere leerlingen van de School van Goed en Kwaad begeven zich buiten het schoolterrein voor een missie die grote risico’s met zich meebrengt. Vergaren de sprookjesfiguren in wording eeuwige roem, of belanden ze in de vergetelheid? Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek


T.J. Klune Het boomhuis in het bos

De drie robots Giovanni, Ratched en Rambo vormen samen met Victor, een mens, een gezin. Ze leven verborgen en veilig in het bos. Dan komt er een duister geheim van Giovanni naar boven en moet het gezin bepalen hoe ver ze gaan om degene van wie ze houden...

Bekijk dit boek


Leen e-books, luisterboeken en tijdschriften

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je ook gratis e-books en tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek, de online variant van je eigen vertrouwde bieb. Lees en luister op je laptop, pc, telefoon of e-reader!

Ontdek meer

E-books


Luisterboeken