Digi-Taalhuis

Dé plaats in Altena waar je aan de slag kunt met taal, lezen, schrijven, computeren, nieuwe media en rekenen.

Leer

In Altena meer laaggeletterden dan gemiddeld

Wist je dat het percentage laaggeletterden in Altena hoger ligt dan het landelijk gemiddelde? Je leest er alles over in dit onderzoek van Cubiss. Samen met onze partners en vrijwilligers werken we aan het terugdringen van laaggeletterdheid in Altena.

Wat is laaggeletterdheid?

Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met een computer. Zij beheersen niet het minimale niveau om volledig in de Nederlandse maatschappij te kunnen functioneren. Dat heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven, bijvoorbeeld op het gebied van werk, gezondheid, financiën en sociale contacten.

Jan vertelt

Jan vertelt uit eigen ervaring wat laaggeletterdheid betekent en hoe hij de cirkel doorbrak.

Aan de slag!

Ik wil leren, oefenen of heb hulp nodig

Wij zijn er voor jou. We helpen je bij je vragen over taal, lezen, schrijven, rekenen, omgaan met geld, werk zoeken, inburgeren en digitale vragen. 

Lees meer

Ik wil helpen

Bijdragen aan de ontwikkeling van de inwoners van Altena? Jouw hulp is welkom! Ga jij aan de slag als Digi-Taalhuisvrijwilliger?

Lees meer

Voor werkgevers en beroepsgroepen

Taal en rekenen komt bij elk beroep voor. De invloed van laaggeletterdheid op werken is groot en wordt met de digitalisering alleen maar groter. 

Lees meer over de mogelijkheden

Agenda Digi-Taalhuis

Vragen over de digitale overheid?

Heb je vragen over de digitale overheid? Loop binnen bij een van onze Informatiepunten Digitale Overheid waar wij je graag verder helpen.

Meer informatie

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel dan (085) 040 11 63 of stuur een mail.

Stuur een mail

Onze partners

Het Digi-Taalhuis is een samenwerking tussen de gemeente Altena, da Vinci College, Vluchtelingenwerk, SeniorWeb Land van Heusden, Stichting Lezen en Schrijven en Stichting Trema. 

Taal West-Brabant

We zijn aangesloten bij Taal West-Brabant. Waar we samen met 13 andere taalhuizen werken aan de taalvaardigheid van de inwoner in West-Brabant.