Ontdekken & Onderzoeken

Inspiratie

  


Met je bibliotheekpas heb je toegang tot vele bronnen voor onderzoek en verdieping. Voor leden die meer willen.

Logos verdiepende bronnen

Hoe werkt het?

  1. Kies

    uit de mogelijkheden hieronder

  2. Log in

    met je bibliotheekpas

  3. Duik

    in de database van jouw keuze


Onderzoeken

Schatgraven in miljoenen teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bij Delpher ontdek je meer, steeds weer. 
 

Naar Delpher

Leen wetenschappelijke boeken uit universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. 

Naar Worldcat

Meer informatie over Worldcat

Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals "History" en "Science", maar ook "DIY - Hobbies and Crafts" zijn grotendeels full-text beschikbaar. 

Naar EBSCO

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

Naar Springer

Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen. 
 

Naar Gale


Literatuur, erfgoed en cultuur

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? In DBNL vind je een schat aan informatie.

Naar DBNL

Eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografie├źn en originele teksten.

Naar de Eregalerij