Digi-Taalhuis

Welkom bij ons Digi-Taalhuis

Dé plaats in Altena waar je aan de slag kunt met taal, lezen, schrijven, computeren, nieuwe media en rekenen. 

In Altena meer laaggeletterden dan gemiddeld

Wist je dat het percentage laaggeletterden in Altena hoger ligt dan het landelijk gemiddelde? Je leest er alles over in dit onderzoek van Cubiss. Samen met onze partners en vrijwilligers werken we aan het terugdringen van laaggeletterdheid in Altena.

Wat is laaggeletterdheid?

Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met een computer. Zij beheersen niet het minimale niveau om volledig in de Nederlandse maatschappij te kunnen functioneren. Dat heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven, bijvoorbeeld op het gebied van werk, gezondheid, financiën en sociale contacten.

Jan vertelt

Jan vertelt uit eigen ervaring wat laaggeletterdheid betekent en hoe hij de cirkel doorbrak.

Aan de slag!

Ik wil leren, oefenen of heb hulp nodig

De Bibliotheek CultuurPuntAltena is er voor jou. We helpen je bij je vragen over taal, lezen, schrijven, rekenen, omgaan met geld, werk zoeken, inburgeren en digitale vragen.

Lees meer

Ik wil helpen

Bijdragen aan de ontwikkeling van de inwoners van Altena? Jouw hulp is meer dan welkom. Samen werken we aan de basisvaardigheden van de inwoners in onze gemeente. We hebben verschillende taken waarbij je als vrijwilliger van onze organisatie aan de slag kan.

Lees meer

Voor werkgevers en beroepsgroepen

Taal en rekenen komt bij elk beroep voor. De invloed van laaggeletterdheid en laaggecijferdheid op werken is dus groot en wordt met de digitalisering alleen maar groter. Wie bieden werkgevers mogelijkheden om hun laaggeletterd personeel te scholen. Daarnaast bieden we beroepsgroepen de training herkennen en doorverwijzen aan.

Lees meer over de mogelijkheden

Contact

Telefoonnummer (085) 040 11 63
E-mail: digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Loop binnen bij ons Informatiepunt Digitale Overheid waar wij je graag verder helpen.


Onze partners

Het Digi-Taalhuis is een samenwerking tussen de gemeente Altena, da Vinci College, Vluchtelingenwerk, SeniorWeb Land van Heusden, Stichting Lezen en Schrijven en Stichting Trema. 

We zijn aangesloten bij Taal West-Brabant. Waar we samen met 13 andere taalhuizen werken aan de taalvaardigheid van de inwoner in West-Brabant.