DigiTaalhuis Altena

DigiTaalhuis Altena is de plek in Altena waar iedereen aan de slag kan met basisvaardigheden. Iedereen kan hier terecht om beter te leren lezen, schrijven, spreken, rekenen en omgaan met de computer en internet. Het DigiTaalhuis is een samenwerking tussen de gemeente Altena, da Vinci College, Vluchtelingenwerk, Kredietbank, Seniorweb Land van Heusden en Altena en Stichting Trema. 

Je kunt bij het DigiTaalhuis informatie krijgen over een passende cursus en het aanbod taal- en digitale trainingen in de buurt. Er zijn laptops en computers beschikbaar om op te oefenen. Je kunt één op één aan de slag of in een groepsles. 

Voor wie is het DigiTaalhuis?
Voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden! Of je nu zelf beter wilt leren lezen of je een training wilt volgen tot taalvrijwilliger.

Waarom een DigiTaalhuis?
Het is niet vanzelfsprekend om goed te kunnen lezen en schrijven. In Nederland is 1 op de 9 mensen tussen 16 en 65 jaar laaggeletterd. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven en het verwerven van je plekje in onze maatschappij. In de gemeente Altena ligt het aantal laaggeletterden tussen de 13% en 16%. Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven en Medelanders die Nederlands als tweede taal leren.  

Wanneer én waar is het?
Op elke bibliotheekvestiging kun je begeleiding krijgen. Je bent van harte welkom tijdens de openingstijden van de Bibliotheek bij een van onze taalvrijwilligers. De begeleiding is gratis!

Aangifte doen bij de Belastingdienst? Een verhuizing doorgeven aan de gemeente? Huurtoeslag aanvragen? Bij deze cursus leer je werken met je DigiD en de digitale overheid.

Heb je een digitale vraag? Over wat dan ook? Maak gebruik van de DigiHulp. Elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

In 2021 pakken we het Belastingspreekuur weer op.