Vrijwilligers

Een bibliotheek zonder vrijwilligers bestaat niet...ook bij Bibliotheek CultuurPuntAltena zijn we altijd op zoek naar inwoners van Altena die de bibliotheek een warm hart toedragen.

Kom jij ons ondersteunen?


Veel werk dat De Bibliotheek CultuurPuntAltena doet in de bibliotheken, maar ook daarbuiten, kan alleen worden gedaan door de inzet van vrijwilligers.

Dit zijn enthousiaste en gedreven inwoners die ons ondersteunen in de bibliotheken met het wegwijs maken van onze bezoekers, het ondersteunen bij uitlenen, innemen, reserveren en adviseren. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die boeken rondbrengen voor mensen die fysiek niet meer in staat zijn om naar de bibliotheek te komen en die voorlezen bij mensen thuis of in instellingen.

Spreekt jou dit aan? En ben je een dagdeel per week beschikbaar? Neem dan contact op met Wim Donkersloot door een e-mail te sturen naar vrijwilliger@bibliotheekaltena.nl. Je krijgt van ons een gratis lidmaatschap, een reiskostenvergoeding en er zijn mogelijkheden voor opleiding en training.

Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Frontoffice De Werf.
Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Boekendienst aan huis.
Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Servicepunt.
Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Ondersteuner MFC de Werf.
Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger DigiTaalhuis.
Klik hier voor het functieprofiel Vrijwilliger Kernvestiging.