Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend

16 juni 2020, van 20:00 tot 22:00 | De Werf, Woudrichem

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dit jaar staan we stil bij 75 jaar bevrijding. Voor ons in Nederland zo gewoon en vanzelfsprekend. Dat is helaas niet in alle landen het geval. Schrijfster en journalist Suzanna Jansen gaat hierover in gesprek met Malek Alghayad uit Altena. Malek vluchtte met zijn gezin uit Syrië.

Over Suzanna Jansen

Suzanne Jansen is geboren en getogen in Amsterdam. Ze is betrokken bij de oprichting van Independent Media, het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer in Moskou, waarvoor ze ook naar Rusland is verhuisd. In Moskou kiest ze voor journalistiek, ze doet onder andere als freelancer research voor documentaires van de VPRO. Terug in Nederland schrijft ze reportages voor onder meer Trouw en Intermediair.

Foto: Han Furnée

 

Bekend van...
Een van Suzanna's bekendste werken is 'Het pauperparadijs'. Deze bestseller is ook vertaald in het Duits en het Spaans. In februari 2019 verscheen Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië. Dit boek gaat over het indringende verhaal van een student die door een oorlog zijn gewone leven ziet afbrokkelen, tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen, de Middellandse Zee over. Suzanna maakte dit belangrijke verhaal in nauwe samenwerking met hoofdpersoon Wael. 

Over Malek

Malek studeerde Engelse literatuur aan
de universiteit van Damascus. In 2013
vluchtte hij naar Nederland. Malek woont
met zijn vrouw en twee kinderen in
de gemeente Altena.

Ben jij erbij?

Deze bijeenkomst kun je op twee manieren bijwonen:

1. Een stoel reserveren op De Werf in Woudrichem.
Daarbij houden we de richtlijnen van het RIVM in acht. Er is die avond ruimte voor maximaal 30 personen. Alle stoelen staan geplaatst op 1,5 meter afstand. We houden rekening met de algemene gezondheidsvoorschriften:
- hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee;
- blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 °C);
- blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten.

2. Thuis vanuit een luie stoel 
Deze voorstelling streamen we via YouTube. Wanneer je je hiervoor aanmeldt, krijg je van ons de link om de lezing online te kunnen volgen. Komt het tijdstip je niet zo goed uit? Geen probleem de lezing blijft nog tot en met 19 juni beschikbaar, zodat je op een later moment altijd nog terug kunt kijken.


 

Tante Bethje Books & Co verkoopt boeken van Suzanna Jansen

Ben je geïnspireerd geraakt door Suzanna Jansen en wil je meer van haar werk aan je boekenkast toevoegen? Tante Bethje Books & Co is er ook bij deze avond.