Veelgestelde vragen rond maatregelen coronavirus

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over de maatregelen rond het coronavirus en de gevolgen daarvan voor onze dienstverlening.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Bel dan met (085) 040 11 63 of stuur een mail naar info@bibliotheekaltena.nl.

Onze medewerkers beantwoorden je vragen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

LIDMAATSCHAP

Kan ik nog wel lid worden van de Bibliotheek?

Ja dat kan zeker! We regelen het lidmaatschap telefonisch. Je ontvangt van ons je lidmaatschapsnummer en een eenmalig wachtwoord. Daarna kun je meteen een account aanmaken bij de online Bibliotheek en genieten van de ruime keuze e-books. Je kunt je bibliotheekpas ophalen zodra we weer open zijn. Wil je dan wel je legitimatiebewijs meenemen? Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (085) 040 11 63.

BOEKEN LENEN, INLEVEREN EN RESERVEREN

Kan ik nu geen boeken meer lenen?

Boeken lenen in de bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Neem eens een kijkje in de collectie e-books of luisterboeken.

Kan ik nog materialen reserveren?

Op dit moment kun je geen materialen meer reserveren. Reservering die voor 18 maart ingevoerd zijn staan genoteerd, maar worden pas in behandeling genomen wanneer de Bibliotheek weer open is.

Ik kan mijn geleende materialen niet meer inleveren. Wat moet ik nu doen?

Wij pasten de uitleentermijn van je materialen aan naar 15 april. Je hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen.
Mocht blijken dat we langer gesloten moeten blijven dan wordt de uitleentermijn van je materialen daar ook weer automatisch op aangepast.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik deze ophalen?

Je reservering wordt niet uitgeleverd. Dat gebeurt pas weer als we open gaan.  Vooralsnog is dat we op 7 april. Mochten de maatregelen verlengd worden dan volgen we dat advies en blijft je reservering nog staan.

Ik heb een factuur ontvangen voor niet op tijd inleveren van materialen.

In de brief bij de factuur staat dat je nog twee weken de tijd hebt om geleende materialen in te leveren. Momenteel is het niet mogelijk om materialen in te leveren. Je hebt nu tot een week nadat we weer open gaan de tijd om de geleende materialen alsnog in te leveren. Eventuele administratiekosten en boekvergoedingen brengen we tot die tijd niet in rekening.

E-BOOKS EN LUISTERBOEKEN

Hoe maak ik gebruik van e-books?

Leden van de Bibliotheek maken gratis gebruik van e-books. Op dit moment zijn er zo'n 28.000 e-books beschikbaar en mogelijk wordt dat aantal nog uitgebreid.

Bekijk hier hoe je e-books kunt lenen.

Ik ben geen lid van de Bibliotheek, kan ik dan toch e-books lenen?

Om e-books te lenen moet je lid zijn van de Bibliotheek. Ben je dat nog niet? Dan regelen we het lidmaatschap telefonisch. Je ontvangt van ons je lidmaatschapsnummer en een eenmalig wachtwoord. Daarna kun je meteen een account aanmaken bij de online Bibliotheek en genieten van de ruime keuze e-books. Je kunt je bibliotheekpas ophalen zodra we weer open zijn. Wil je dan wel je legitimatiebewijs meenemen? Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (085) 040 11 63.

Hoe kan ik naar een luisterboek luisteren?

- Download de app in de App Store of Google Play.
- Registreer je.
- Leen je favoriete boek.

Meer informatie over luisterboeken.

Ik ben geen lid van de Bibliotheek, kan ik dan wel luisterboeken downloaden?

Ja dat kan, de LuisterBieb is ook voor je beschikbaar als je geen lid bent van de Bibliotheek.
Hier vind je meer informatie over hoe je de LuisterBieb gebruikt.

Ik ervaar problemen bij het downloaden van e-books of luisterboeken.

In dat geval kun je het beste contact opnemen met de online Bibliotheek. Staat je antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen'? Dan vind je hier een overzicht met contactgegevens.

ACTIVITEITEN

Gaan geannuleerde activiteiten, workshops en cursussen op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten, workshops en cursussen op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is.

Wanneer starten de inloop spreekuren weer?

De activiteiten zijn voor nu tot en met 6 april geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan. Mochten de richtlijnen aangepast worden dan volgen we die op.

De reisdag met het Boekenweekgeschenk ging niet door. Wat nu?

Naar aanleiding van de maatregelen van de regering heeft de NS in overleg met Stichting CPNB besloten de gratis reisdag op zondag 15 maart uit te stellen. De datum waarop je met het Boekenweekgeschenk gratis met de NS mag rijden wordt verzet. Deze datum wordt op een later moment bekendgemaakt.