Veelgestelde vragen rond maatregelen coronavirus

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over de maatregelen rond het coronavirus en de gevolgen daarvan voor onze dienstverlening.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Bel dan met (085) 040 11 63 of stuur een mail naar info@bibliotheekaltena.nl.

Onze medewerkers beantwoorden je vragen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

WEER OPEN

Waar kan ik terecht?

Voorlopig zijn we beperkt open. Een actueel overzicht van locaties en openingstijden vind je hier.
We hopen onze dienstverlening snel verder uit te breiden maar zijn hierbij afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM.

Waarom zijn de servicepunten nog niet open?

Onze servicepunten zijn gevestigd in multifunctionele gebouwen en scholen. Daarvoor gelden andere richtlijnen. We zijn in contact met al onze partners op die locaties en zodra de richtlijnen het toelaten en onze partners akkoord geven starten we ook weer op de servicepunten. Houd hiervoor deze website en onze Facebookpagina in de gaten

LIDMAATSCHAP

Kan ik nu lid worden van de Bibliotheek?

Ja dat kan zeker! We regelen het lidmaatschap telefonisch. Je ontvangt van ons je lidmaatschapsnummer en een eenmalig wachtwoord.
Daarna kun je ook meteen een account aanmaken bij de online Bibliotheek en genieten van de ruime keuze e-books.

Online je lidmaatschap aanvragen kan uiteraard ook. Je regelt het hier.

Je kunt je bibliotheekpas ophalen op een afgesproken moment. Wil je dan wel je legitimatiebewijs meenemen? Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (085) 040 11 63.

BOEKEN LENEN, INLEVEREN EN RESERVEREN

Kan ik nu overal boeken lenen?

Je kunt boeken lenen op onze vestigingen in Hank, Nieuwendijk en Woudrichem. Op deze vestigingen gelden beperkte openingstijden. Daarnaast kun je met je lidmaatschap van de Bibliotheek alle e-books of luisterboeken van de online Bibliotheek lenen.

Kan ik al materialen reserveren?

Op dit moment kun je nog geen materialen reserveren. Reservering van boeken uit andere Bibliotheken die voor 18 maart ingevoerd zijn staan genoteerd, maar worden voorlopig nog niet uitgeleverd.

Waar kan ik mijn materialen inleveren?

Wij pasten de uitleentermijn van je materialen aan tot en met 15 juni. Je hoeft ze voorlopig dus nog niet in te leveren.
Wil je ze toch inleveren dan kan dat bij de ingang van onze vestigingen in Hank, Nieuwendijk en Woudrichem. De boeken gaan daarna 72 uur in quarantaine voordat ze door andere leden geleend kunnen worden.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik deze ophalen?

Je krijgt bericht wanneer je gereserveerde materialen binnen zijn. Omdat er nog geen transport tussen collega-Bibliotheken plaats vindt kan dit nog even duren.

Ik heb een factuur ontvangen voor niet op tijd inleveren van materialen.

In de brief bij de factuur staat dat je nog twee weken de tijd hebt om geleende materialen in te leveren. Momenteel is het beperkt mogelijk om materialen in te leveren. Alle materialen zijn nog in ieder geval tot en met 15 juni verlengd. Eventuele administratiekosten en boekvergoedingen brengen we tot die tijd niet in rekening.

E-BOOKS EN LUISTERBOEKEN

Hoe maak ik gebruik van e-books?

Leden van de Bibliotheek maken gratis gebruik van e-books. Op dit moment zijn er zo'n 28.000 e-books beschikbaar en mogelijk wordt dat aantal nog uitgebreid.

Bekijk hier hoe je e-books kunt lenen.

Ben je geen lid van de Bibliotheek? Dan kun je tijdelijk gebruik maken van 100 e-books via de ThuisBieb.

Ik ben geen lid van de Bibliotheek, kan ik dan toch e-books lenen?

Met de ThuisBieb kun je tijdelijk een beperkte collectie e-books lenen ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Leden van de Bibliotheek hebben toegang tot de gehele online collectie. Ben je nog geen lid? Dan regelen we het lidmaatschap telefonisch. Je ontvangt van ons je lidmaatschapsnummer en een eenmalig wachtwoord. Daarna kun je meteen een account aanmaken bij de online Bibliotheek en genieten van de ruime keuze e-books. Je kunt je bibliotheekpas ophalen zodra we weer open zijn. Wil je dan wel je legitimatiebewijs meenemen? Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (085) 040 11 63.

Hoe kan ik naar een luisterboek luisteren?

- Download de app in de App Store of Google Play.
- Registreer je.
- Leen je favoriete boek.

Meer informatie over luisterboeken.

Ik ben geen lid van de Bibliotheek, kan ik dan wel luisterboeken downloaden?

Ja dat kan, de LuisterBieb is ook voor je beschikbaar als je geen lid bent van de Bibliotheek.
Hier vind je meer informatie over hoe je de LuisterBieb gebruikt.

Ik ervaar problemen bij het downloaden van e-books of luisterboeken.

In dat geval kun je het beste contact opnemen met de online Bibliotheek. Staat je antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen'? Dan vind je hier een overzicht met contactgegevens.

ACTIVITEITEN

Gaan geannuleerde activiteiten, workshops en cursussen op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten, workshops en cursussen op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is.

Wanneer starten de inloop spreekuren weer?

Zodra de richtlijnen het toelaten en we met onze partners er samen uitkomen gaan de inloopspreekuren weer van start. Heb je digitale vragen maak dan gebruik van de DigiHulp. Een telefonische hulplijn voor al je digitale vragen.

Waarom is de leestafel gesloten?

Dit heeft te maken met de quarantainetijd van de materialen.

Kan ik tijdens mijn bezoek gebruik maken van het toilet?

Nee, dat kan niet. Dit is geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.