Vanaf 18 mei open
Vanaf 18 mei zijn onze vestigingen in Hank, Nieuwendijk en Woudrichem met beperkte openingstijden open.

Afhaal Bibliotheek
Wil je boeken lenen? Maak dan gebruik van de Afhaal Bibliotheek.

Bereikbaar voor vragen
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar voor vragen. Je kunt bellen met (085) 040 11 63 of een mail sturen naar info@bibliotheekaltena.nl.

Activiteiten uitgesteld
Onze activiteiten, cursussen en workshops stellen we voorlopig uit. 

Afhaal Bibliotheek Aalburg en Werkendam

Onze vestigingen Woudrichem, Hank en Nieuwendijk zijn beperkt geopend. Wil je toch liever een afhaalpakket? Dat kan voor de locaties Aalburg en Werkendam.

Over de Afhaal Bibliotheek

De Afhaal Bibliotheek is een tijdelijke dienst waarbij je op aanvraag boeken, tijdschriften en dvd's (materialen) kunt afhalen op de locaties Aalburg en Werkendam (Vlechtwerk). Je kunt alleen materialen lenen die op de vestiging in Woudrichem aanwezig zijn.  

Hoe werkt het?

 1. Zoek maximaal vijf materialen uit de collectie van Woudrichem.
  Dit controleer je door op de knop 'waar' te klikken, staat er een groen vinkje bij Woudrichem, dan kun je het materiaal aanvragen. 
  (Alle Bibliotheken in Nederland zijn gesloten, waardoor er geen transport en dus uitwisseling tussen Bibliotheken plaatsvindt).
 2. Bewaar de gegevens als titel & schrijver (gebruik eventueel kopieren / plakken).
 3. Vul de gegevens in op het 'aanvraagformulier'.
 4. Verzend het formulier.
 5. Jij ontvangt een bevestiging wanneer je aanvraag bij ons binnen is gekomen. Wij doen ons best om drie van de vijf aangevraagde materialen voor je klaar te zetten.
 6. Wij sturen je een e-mail met afhaalnummer wanneer je pakket klaar staat. Je Bibliotheekpas hoef je niet mee te nemen. We hebben de materialen al op je pas gezet. Het afhaalnummer is wel belangrijk, dat heb je nodig bij het afhalen.
 7. Wil je materialen voor meerdere mensen afhalen, vul dan meerdere formulieren in.

Materialen inleveren

Je kunt geleende materialen inleveren via de brievenbus van onze vestiging in Woudrichem of in de locaties Hank, Nieuwendijk en Werkendam tijdens de beperkte openingstijden. Onze medewerkers nemen de materialen niet persoonlijk aan maar er staan inleverkratten. Nadat de materialen ingeleverd zijn, zetten we deze drie dagen in 'quarantaine' voordat ze opnieuw uitgeleend worden.

Let op: inleveren kan dus niet in de locatie Aalburg.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van je pakket? Onze medewerkers zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (085) 040 11 63.

Spelregels

 • Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We houden ons dan ook strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom duurt het een aantal dagen voordat je jouw aanvraag kunt ophalen. Wij willen er zeker van zijn dat het coronavirus zich niet via de uitgeleende materialen verspreidt. 
 • Het afhalen gaat als volgt: Onze medewerkers zetten een papieren tas voor je klaar op de aangegeven locatie. De tas wordt op nummer uitgegeven. Onze medewerker doet dit volgens de richtlijnen.
 • Ga niet zonder afspraak naar de Bibliotheek! We willen voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar staan. We houden ons aan die 1,5 meter afstand.

Is de titel van jouw keuze niet aanwezig? Kijk dan eens bij de online Bibliotheek!