Gesloten
Op basis van het besluit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap sluiten we onze vestigingen en servicepunten tot nader order.

Afhaal Bibliotheek
Wil je boeken lenen? Maak dan gebruik van de Afhaal Bibliotheek.

Bereikbaar voor vragen
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar voor vragen. Je kunt bellen met (085) 040 11 63 of een mail sturen naar info@bibliotheekaltena.nl.

Activiteiten uitgesteld
Onze activiteiten, cursussen en workshops stellen we tot 1 juni uit.

Over Ons

De Bibliotheek CultuurPuntAltena

Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena is in januari 2010 ontstaan uit een fusie tussen drie bibliotheekorganisaties in het Land van Heusden en Altena en heeft vestigingen in Wijk en Aalburg, Hank, Nieuwendijk en Woudrichem. Daarnaast zijn er nog servicepunten in Sleeuwijk, Rijswijk, Dussen, Werkendam, Babyloniƫnbroek, Eethen en Genderen voor het ophalen van online gereserveerde boeken en om boeken in te leveren.

Het werkgebied strekt zich uit over de gemeente Altena. Naast de uitleenfunctie in de bibliotheken heeft onze organisatie een nauwe samenwerking met scholen, kinderopvangorganisaties en cultureel-maatschappelijke organisaties op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. Voorop staat het vanuit maatschappelijk belang stimuleren van de zelfontplooiing en de culturele ontwikkeling van de burgers en het vergroten van hun zelfredzaamheid.

Klik hier voor de statuten.