Digitale geletterdheid

Kinderen groeien op in een mediarijke samenleving vol met nieuwe technologie├źn die elkaar razendsnel opvolgen. Een wereld zonder internet hebben ze nooit gekend. Maar dat betekent niet dat ze automatisch goed met al die media en technologie├źn kunnen omgaan. Net als lezen, schrijven en rekenen moeten ook digitale vaardigheden aangeleerd worden. Hiervoor zullen ouders, scholen, gemeenten en bibliotheken de handen ineen moeten slaan.

Tips voor het jonge kind

Als bibliotheek besteden wij aandacht aan mediaopvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Hier geven we je graag tips over! 

Denk aan de Media Ukkie Dagen, maar ook interessante bronnen zoals de Mediadiamant. Wil je leesbevordering meenemen in je mediaopvoeding? Neem dan eens een kijkje bij de Digitale Voorleestas!

Ga naar de pagina

Tips voor de jeugd

Digitale geletterdheid is van belang voor het primair onderwijs. Het bereidt leerlingen voor op deelname aan de (toekomstige) samenleving. Op deze pagina gaan we in op interessante bronnen, lessen en aanbieders.

Ga naar de pagina

Tips voor jongeren

Digitale geletterdheid is van belang voor het voortgezet onderwijs. Het bereidt leerlingen voor op deelname aan de (toekomstige) samenleving. Op deze pagina gaan we in op interessante bronnen, lessen en aanbieders.

Ga naar de pagina

  • De Bibliotheek volgen op sociale media?

    Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook en Instagram voor nieuwe activiteiten en leukste foto's.

  • Hulp nodig?

    Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Stuur ons een e-mail.

  • Wil je niks van ons missen?

    Meld je aan voor onze onderwijsnieuwsbrief! Elke maand informeren we je over onze agenda en allerlei andere zaken.