De Bibliotheek op school

Met deze aanpak werken bibliotheken, scholen en gemeenten op strategisch niveau structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis.

 

Wat is 'de Bibliotheek op school?'

Voor meer informatie over de Bibiotheek op School klik je op onderstaande knop. Je komt dan terecht op de landelijke website van 'De Bibliotheek op school'.

meer over dBos

Facebookpagina

Op de Facebookpagina van 'de Bibliotheek op school - Altena' delen we onze online en offline vondsten op het gebied van leesbevordering. Voel je welkom om aan te sluiten, ook als jouw school (nog) geen dBos school is.  

 

de Bibliotheek op school - Altena

Benieuwd welke scholen al zijn aangesloten bij de Bibliotheek op school? Hieronder vind je een overzicht. Wil je ook?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden.

aangesloten scholen

Schoolbibliotheek

Bij de Bibliotheek op school hoort een ruime boekencollectie. Leesboeken, informatieboeken, dichtbundels, zoekboeken, prentenboeken, strips en voorleesboeken: we proberen een zo breed mogelijk aanbod te creƫren en houden daarbij rekening met de wensen van de school. Ook eigen boeken van de school kunnen - geoormerkt - in de collectie worden opgenomen.

De boeken in de schoolbibliotheek van de Bibliotheek op school - Altena worden ingedeeld in werelden. Zo zijn alle prentenboeken ondergebracht in 'Samen lezen', de eerste leesboekjes en de A-boeken in 'Ik lees' en de  B-boeken zijn onderverdeeld in vier interessegebieden. 

'Wij hebben helemaal geen ruimte voor een schoolbibliotheek'. 

Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er, ook bij beperkte ruimte, zijn. Onze styliste Carla Roberti maakt een plan voor de indeling van de ruimte. Zo krijgt iedere school een bibliotheek die past bij de mogelijkheden.