• Leesbevordering

  Meedoen aan de landelijke campagnes, bijvoorbeeld de Nationale Voorleeswedstrijd. Een groepsbezoek in de bibliotheek, het lenen van een themacollectie of educatief materiaal. Het is allemaal mogelijk.

  Voor een intensievere samenwerking raden wij de Bibliotheek op school aan, waarmee we als gemeente, bibliotheek en school samenwerken om kinderen structureel meer leesplezier te bezorgen. Want: meer lezen... beter in taal!

 • Digitale geletterdheid

  Al naar gelang de behoefte van de scholen kunnen wij meedenken, assisteren en faciliteren op het gebied van digitale geletterdheid. Ook zijn er in onze webshop producten te leen die aansluiten op de verschillende domeinen binnen digitale geletterdheid.  

   

  Meer over digitale geletterdheid

 • CultuurPunt Altena

  Het cultuuraanbod voor de scholen vind je onze pagina van CultuurPunt.

  CultuurPunt Altena

Educatie aanbod

Bij de Bibliotheek CultuurPunt Altena zijn diverse educatieve materialen voor het basisonderwijs te leen. In onze educatie-shop vind je een overzicht van de beschikbare materialen. Het educatieaanbod wordt gaandeweg uitgebreid.

 

Educatie Webshop

de Bibliotheek op school

Achter de schermen

Scholen in dorpen waarmee we samenwerken

Ben je benieuwd naar ons team? Neem dan een kijkje achter de schermen en ontmoet het team van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Meer