'Grote experimenten' op de Sprankel

Gepubliceerd op: 1 april 2019 08:21

Hoe maak je een vliegmachine? Kun je daarvoor ideeën opdoen door het kijken naar vogels? En weet jij welke kunstenaar dit ook deed?

Leonardo Da Vinci was niet alleen kunstenaar maar ook uitvinder! Hij hield er van om natuurgetrouwe tekeningen te maken van dieren. Daarvoor observeerde hij nauwkeurig en kwam zo op ideeën voor de constructie van een vliegmachine! Hij schetste hiervoor een heleboel ideeën. Lang niet al zijn ontwerpen werden daadwerkelijk uitgevoerd of mee geëxperimenteerd. Leerlingen van CBS de Sprankel gaan dit wel doen. Vinden zij nog een andere inspiratiebron?

Vakoverstijgend onderwijs
CBS de Sprankel biedt vakoverstijgend onderwijs aan. Dat betekent dat zij een thema behandelen waarbij vakken zoals aardrijkskunde, biologie en geschiedenis worden verbonden. De komende weken gaat CBS de Sprankel in Dussen met het thema 'Grote experimenten' aan de slag.

Hoe verbind je hier ook taal-en cultuuronderwijs aan?
Met deze vraag hielp de Bibliotheek CultuurPuntAltena de school op weg. Bij het thema 'Grote experimenten' selecteerden we een voorleesboek dat past bij de onderwerpen van de lesmethode. Vanuit dit voorleesboek zijn verbindingen met kunst en cultuur gemaakt. De speciaal samengestelde collectie met boeken over verschillende experimenten zorgt voor een compleet pakket.

Wij wensen de leerlingen van CBS de Sprankel heel veel experimenteerplezier!