Wij hebben de kwaliteit op orde!

Gepubliceerd op: 22 december 2021 10:21

Afgelopen periode hadden we auditoren van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) in huis. Zij onderzochten de kwaliteit en toekomstbestendigheid van onze dienstverlening. Vol trots kunnen we zeggen dat we opnieuw gecertificeerd zijn. We scoorden zelfs gemiddeld een 9!

Op 21 december ontvingen we het officiële bericht over de nieuwe toekenning van het kwaliteitscertificaat van de
Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoen we aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor Bibliotheek- en cultuurorganisaties.

We werden beoordeeld op de dienstverlening vanuit de Bibliotheek, ons Digi-Taalhuis en op de educatieve dienstverlening voor taal-, media- en cultuuronderwijs. Ons gemiddelde komt uit op een 9! Daar zijn we super trots op.

Directeur Marian van der Wal: 'Ik ben trots op deze mooie waardering. Het laat zien dat we op de juiste weg zijn om de inwoners van Altena die plaats te bieden waar zij met vragen terecht kunnen, zich kunnen blijven ontwikkelen en andere mensen kunnen ontmoeten.' De auditor van CBCT vertelt: 'Uit ons onderzoek blijkt dat de Bibliotheek CultuurPuntAltena een solide basis heeft en professioneel functioneert. De gesprekken met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners bevestigen dit unaniem.'

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat kregen we de bevestiging dat onze organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van Bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.