Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg

Gepubliceerd op: 11 mei 2021 09:46

Binnenkort is een derde van de Brabantse basisscholen bezig met muziekonderwijs. In Altena zetten we de Muziekwijzer Altena in.

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ECI Roermond, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Brabant. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Wethouder Jorritsma en Annemarie de Stiger (beleidsadviseur Cultuur gemeente Altena) kregen het stokje overgedragen om in Altena aan de slag te gaan. 

‘50dagenmuziek’

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Met een MuziekAkkoord voor Tilburg en ‘s-Hertogenbosch in het vizier werken binnenkort drie van de vijf grote steden in Brabant aan muziekonderwijs op hun basisscholen. Samen met de kleinere regio’s Boxtel, Waalwijk en de gemeente Altena én de gebieden waar men zich al actief inzet voor structureel muziekonderwijs (Meierijstad en Hilvarenbeek) is binnenkort een derde van de Brabantse scholen bezig met muziekonderwijs.

Stokje overgedragen aan Paula Jorritsma

Tijdens deze officiële bijeenkomst kregen wethouder Paula Jorritsma en Annemarie de Stiger (beleidsadviseur Cultuur gemeente Altena) het stokje overgedragen om in Altena aan de slag te gaan. Het afgelopen jaar werkten onze collega's Jacqueline Frenken en Arianne van der Waal al nauw samen met Annemarie aan de Muziekwijzer Altena. Met het doel dat straks meer dan 5.000 kinderen in de 8 basisschooljaren in aanraking komen met muziek. 

Muziekprofessionals gezocht

We zoeken muziekprofessionals om invulling aan de Muziekwijzer Altena te kunnen geven. Ben jij muziekprofessional en wil je het muziekonderwijs in Altena versterken? Neem dan contact met ons op. Arianne van der Waal staat je graag te woord.

Bel (085) 040 11 63 of stuur een mail naar info@cultuurpuntaltena.nl