Boeken lokaal jong schrijverstalent vanaf nu in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 17 september 2021 09:03

Deze zomer organiseerde we samen met Jongerencentrum de Pomp een schrijf- en illustratieworkshop. Het werk van de deelnemers is vanaf nu te leen in de Bibliotheek.

De workshops vonden plaats tijdens onze zomertour. Michelle Swaneveld en Lara van der Burgh deden mee aan de workshops. Beiden schreven al eerder een boek en kwamen naar de workshops om hun schrijverskwaliteiten nog verder te ontwikkelen onder toeziend oog van schrijfster Chinouk Thijssen en illustrator Sia Hollemans.

Deze week is de ‘Boekenweek voor jongeren’ en dus het uitgelezen moment om de boeken van beide jonge schrijfsters aan de collectie van onze Bibliotheek toe te voegen. De deelnemers van de workshop die nog druk aan het schrijven zijn krijgen alsnog de kans om hun boek in de Bibliotheek te krijgen.

• Lara van der Burgh

Lara volgde de workshop met Chinouk Thijssen en Sia Hollemans. Dit is haar reactie: 'Ik ben Lara en ben 15 jaar. Ik vond het heel leuk bij de workshop.'

Zelf leest Lara het liefst spannende dikke boeken. Ze begon een aantal jaar geleden met schrijven. En maakte ook zelf een prentenboek.

• Michelle Swaneveld

Michelle volgende de workshops van Chinouk Thijsen en Sia Hollemans. Dit is haar reactie:

'Een vernieuwde kijk op hoe je je creativiteit
    kunt toepassen.'

fotografie: Henk Vegt

• Cas en Jasper bij de draken

Cas gaat met zijn vriend Jasper naar een nieuwe tentoonstelling in het museum over draken. Cas neemt echter stiekem iets mee vanuit het museum! Er wordt een hevige strijd gestreden tussen twee drakenwerelden. Als dat maar goed komt!?

Klik hier om het boek van Lara te reserveren.

• Twee vrouwen voor vrijheid

Het verhaal over de spannende en dappere voorbereidingen van Elselina van Houweningen en Maria van Reigersbergen voor de ontsnapping van Hugo de Groot, 400 jaar geleden. Opnieuw verteld vanuit Elselina haar perspectief.

Klik hier om het boek van Michelle te reserveren.

Beide boeken zijn binnenkort te leen bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena

Samenwerking

Leonie, onze projectmedewerker Educatie, zocht contact met Bart Schutte van Jongerecentrum de Pomp. Met als doel om jongeren activiteiten aan te bieden zodat ze leeftijdsgenoten konden ontmoeten en creatief bezig konden zijn. Bart vertelt: ‘Het idee voor de workshop ontstond in gesprek met de Bibliotheek. Ik wist van een aantal jongeren dat zij het leuk vinden om verhalen te schrijven en/of tekeningen te maken. Het is dan natuurlijk heel leuk als je een workshop kan krijgen van iemand die dit professioneel doet. En achteraf blijkt dat ook uit de reacties van de jongeren, zij waren namelijk erg enthousiast. En met dit prachtige resultaat, twee boeken geschreven door hen kan ik maar een conclusie trekken: dit was zeer geslaagd!’.  Beide partijen kijken tevreden terug op de samenwerking en willen in de toekomst nog vaker samenwerken.

Wil je ook met ons samenwerken?
Ben jij ook actief met jongeren en wil je ook eens kijken of we samen kunnen werken? Neem dan gerust contact met ons op. Bel (085) 040 11 63 of stuur een mail naar communicatie@bibliotheekaltena.nl.