10 nieuwe Taalvrijwilligers!

Gepubliceerd op: 28 september 2021 09:30

Dit voorjaar startte 10 inwoners van Altena met de training Taal voor het Leven. Vol trots namen zij hun certificaat in ontvangst.

In maart startte de training. Dit keer een online variant aangezien de coronaregels het niet toestonden om de cursus op locatie te verzorgen. Het traject was anders dan anders, dat had echter geen invloed op de resultaten en het enthousiasme van de deelnemers. Op de foto zijn 5 deelnemers met hun certificaat te zien. De andere deelnemers namen hun certificaat op een ander moment in ontvangst.

Aan de slag als Taalvrijwilliger

Met het certificaat op zak kunnen de vrijwilligers aan de slag als Taalvrijwilligers bij de Bibliotheek. De Taalvrijwilliger helpt inwoners van Altena die beter willen leren lezen, schrijven en communiceren. De begeleiding is één op één.

Nieuwe training

Onderzoek wijst uit dat het aantal laaggeletterden in Altena hoger is dan het landelijk gemiddelde. Daarom organiseert de Bibliotheek 2 keer per jaar een training Taal voor het Leven. De nieuwe training start donderdagmiddag 28 oktober en bestaat in totaal uit 4 donderdagmiddagen.

Digi-Taalhuis Altena voor minder laaggeletterden

Met ons Digi-Taalhuis Altena bieden we dé plek in Altena waar je aan de slag kunt met taal, lezen, schrijven, computeren, nieuwe media en rekenen. Dat doen we door samen te werken met verschillende regionale partners.