Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 19 maart 2020 11:00

Elke dag komen we in aanraking met verschillende soorten media voor het nut en voor het plezier. Ten tijden van het coronavirus misschien wel meer dan normaal. Ook jonge kinderen. Ze bladeren door boekjes, kijken flimpjes en spelen verschillende spelletjes op de tablet.

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Je kunt de campagneonline vanuit huis volgen. Het zijn ongewone tijden en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruikgemaakt worden van media.

Wij geven je tips en adviezen die je helpen bij al je vragen overopvoeden met media.Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weersoepel terug naar de 'gewone' situatie.

Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaanmet media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby ofpeuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je samen met jeukkie plezier aan?

In deze tijd kun je samen met je kind bewust met media aan de slag gaan.Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met mediabeantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan metmedia. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Tips

We zetten alvast een aantal tips op een rijtje:

1. Plezier: door middel van voorleesfilmpjes.

2. Veiligheid: maak je tablet kindvriendelijk.

3. Samen: veilig internetten met je kind.

4. Balans: schermtijd; hoe vaak en hoe lang?

5. Inhoud: zo werkt YouTube voor kids.