Gesloten
Op basis van het besluit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap sluiten we onze vestigingen en servicepunten tot nader order.

Afhaal Bibliotheek
Wil je boeken lenen? Maak dan gebruik van de Afhaal Bibliotheek.

Bereikbaar voor vragen
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar voor vragen. Je kunt bellen met (085) 040 11 63 of een mail sturen naar info@bibliotheekaltena.nl.

Activiteiten uitgesteld
Onze activiteiten, cursussen en workshops stellen we tot 1 juni uit.

Marith uit Uitwijk wint de Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 16 januari 2020 13:38

Woensdagavond 15 januari namen 9 deelnemers, van even zoveel basisscholen, het tegen elkaar op tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Marith de Fijter uit Uitwijk won deze wedstrijd. Zij vertegenwoordigt gemeente Altena tijdens de regionale finales op 7 maart.

Marith las voor uit ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee. Een boek dat haar aansprak en dat konden de aanwezigen ook merken tijdens haar voordracht. De jury benoemde de juiste intonatie en het goede tempo van Marith. ‘Het maakte dat je meegezogen werd in het verhaal,’ aldus de jury. De jury werd gevormd door Nolda Egberts
(het Woerkums Literair Café), Janice Bakker (docente op het Altena College) en Mirjam Wolters (taal- en mediacoach de Bibliotheek CultuurPuntAltena).

Schrijfster Lizzy van Pelt verzorgde de presentatie van die avond. Met haar geruststellende woorden liet ze de leerlingen plaats nemen achter de leestafel om vervolgens aan het avontuur te beginnen. Dit jaar werd er ook een vlog gemaakt van deze avond. In het kader van haar maatschappelijke stage vervulde Alexandra van Drooge deze opdracht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en heeft als doel het leesplezier van leerlingen in groep 7 en 8 te bevorderen. De wedstrijd in gemeente Altena komt tot stand door samenwerking van het Woerkums Literair Café en de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Het Woerkums Literair Café heeft nog een aantal interessante activiteiten op de agenda staan. Op 7 februari is Stine Jensen te gast in de Teerkamer. Een volledig overzicht van de programmering vind je hier.

Fleur, Evy, Fleur, Frederiek, Puk, Carlijn, Sophia & Jordi, ook jullie zijn echte voorleeskanjers! Knap gedaan.