Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

Gepubliceerd op: 7 december 2020 14:31

Wist je dat onze collega’s van team Cultuur heel actief samenwerken met scholen in Altena? Ze geven advies, bieden ondersteuning en geven ook invulling aan het Cultuurmenu Altena. Het Cultuurmenu keert elk jaar terug waarbij ieder jaar een andere kunst- of cultuurdiscipline centraal staat. Dit jaar is het dans. En er wordt volop gedanst in Altena dit najaar!

Alle 21 scholen die meedoen aan het Cultuurmenu gaan in elke groep met een dansproject aan de slag. Van voorstelling tot workshop, soms in aangepaste vorm door de aangepaste coronamaatregelen, maar gedanst wordt er!

Groep 1 en 2 leerde al dansend over hun emoties in de voorstelling Amalia is… anders met aansluitende workshop van Set Producties. Groep 3 en 4 bekijkt na de kerstvakantie een dansvoorstelling van internationaal dansgezelschap De Stilte en gaan in de workshop samen dansen.

Groep 5 en 6 krijgt in het nieuwe jaar een twee uur durende workshop van oud top-danser en breakdance docent Vijay.

Groep 7 en 8 had dubbel geluk. Naast een workshop in de klas bekeken ze de online voorstelling ‘De grote Olympische Spelshow’ en konden online in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Wil je meer weten over het Cultuurmenu Altena of over de werkzaamheden van ons team Cultuur? 

fotografie: Gaby Ermstrang