Samen voor een dementievriendelijke gemeente

Gepubliceerd op: 28 september 2020 15:38

De werkgroep dementievriendelijke gemeente werkt samen om haar doel te realiseren binnen de gemeente Altena. Onze Dementheek is daar een voorbeeld van.

Wij stelden een collectie samen die over dementie gaat, voor personen met dementie. De collectie is ook zeker voor mensen in hun omgeving zoals mantelzorgers, kinderen en ook kleinkinderen. Deze boeken zijn te leen op De Werf. Het materiaal is ook te reserveren voor onze andere vestigingen en servicepunten. Het komende jaar breiden we de Dementheek uit met zogenaamde leenkoffers. De leden van de werkgroep informeren mensen die in aanraking komen met dementie over de mogelijkheden.

Wie zitten er in de werkgroep?

In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van:
- Gemeente Altena, ook vertegenwoordiger van aantal zorginstellingen in Altena.
- Stichting Pro Seniore
- Trema Welzijn
- Huisartsenzorg
- Rivas Zorggroep