Bibliotheek op school voor 't Ravelijn

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 07:44

Op woensdag 22 januari 2020 opende 't Ravelijn de Bibliotheek op school. Het is nu ook voor de leerlingen van ‘t Ravelijn mogelijk om delen van de collectie van onze Bibiotheek vanuit school te lenen.

De dag begon met een feestelijke opening van de modern ingerichte nieuwe Bibliotheek op school. De leerlingen kunnen er boeken lenen, maar ook lekker lezen in de daarvoor ontstane leeshoeken. Alle leerlingen kwamen bij elkaar, waarna de jongste leerling en de oudste leerling samen met de Wethouder Jorritsma van Cultuur, Marian van de Wal en Mirjam Wolters (taal- mediacoach van de Bibliotheek CultuurPuntAltena), de taal/lees coördinator en directeur van ’t Ravelijn het vlaggenlint doorknipten.

Moppereend en schrijversbezoek

Na een geweldig applaus kwam er een bekende schrijver, Anke van der Pol, op bezoek en gingen de groepen 1 tot en met 3 naar de voorstelling in het opgestelde theater van de school. De voorstelling ‘Moppereend’ was een groot succes. Het team van de school nodigde voor deze start van de voorleesdagen de Peutergroep van Hoppas Kinderopvang uit en de groepen 1 tot en met 3 van de Verschoorschool in Sleeuwijk. Alle kinderen werden aangespoord om mee te doen in de voorstelling waarbij eend op zoek ging naar speelkameraatjes. Gelukkig lukte het eend aan het einde van de voorstelling om met al zijn kameraatjes rond het water te kunnen spelen.

Cultuureducatie en lezen belangrijk

Met deze dag heeft het team van OBS ’t Ravelijn ook aan nieuwe ouders kunnen laten zien, dat Cultuureducatie en Lezen belangrijke onderwijs thema’s zijn, waar de school zich ver in ontwikkelt. Er worden sterke verbindingen gelegd met leren, reflecteren, ontdekken en onderzoek doen.