Stuur een kaartje!

Gepubliceerd op: 2 september 2019 08:52

Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Wie stuur jij een kaartje?

Het hele jaar door voor iedereen

De Bibliotheek is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Veel mensen weten niet dat we op onze vestigingen en servicepunten leestafels hebben waar je mensen kunt ontmoeten. Ook onze vrijwilligers zijn het hele jaar door in de weer om eenzaamheid tegen te gaan. Met onze Boekendienst aan huis bezorgen onze vrijwilligers boeken thuis. Ook lezen we voor aan mensen die daar behoefte aan hebben. Bij deze services gaat het vooral om het contact met de mensen. Het praatje bij het afleveren van de boeken en bij het voorlezen. Regelmatig organiseren we verschillende activiteiten waar je mensen kunt ontmoeten.

Stuur een kaartje

Vanaf maandag 9 september liggen de kaarten op onze vestigingen en servicepunten. Met dit kaartje laat je mensen weten dat je aan ze denkt en informeer je ze over de mogelijkheden die de Bibliotheek biedt om in contact te komen met andere mensen.

Hoe werkt het?

Bezoek onze vestigingen of servicepunten. Daar liggen kaartjes en pennen klaar. Schrijf een persoonlijke boodschap op het kaartje en lever deze bij onze medewerkers in.

Op onze vestigingen kun je de kaart in een gesloten envelop overhandigen aan een van onze medewerkers. Bezoek je een servicepunt dan kun je je kaart in gesloten envelop in de brievenbus stoppen. Je herkent deze brievenbus ook aan de poster van de Week tegen Eenzaamheid.
Op de servicepunten in Dussen, Sleeuwijk en Rijswijk kunnen de kaarten ook ingeleverd worden tijdens de wekelijkse inloopspreekuren.

Wij zorgen dat er een postzegel op de kaart komt en versturen de kaarten in de week van 1 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Let op:
Wij vragen je om de kaarten alleen in de 'brievenbussen' met de afbeelding van de Week tegen de Eenzaamheid te stoppen. Er staat een adres op de kaart en het is niet de bedoeling dat iedereen dat adres kan zien.

Dit is vastgelegd in de AVG, de wet die de privacy in Nederland regelt. De aangeduide brievenbussen zijn afgesloten zodat niemand de kaarten eruit kan halen en dus ook geen toegang heeft tot de persoonsgegevens.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Boekendienst aan huis of het voorlezen?
Je leest het hier:
Boekendienst aan huis
Voorleesservice

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Boekendienst aan huis of als voorleesvrijwilliger? Meld je dan aan.