Officiƫle opening de Bibliotheek op school op GBS De Halm

Gepubliceerd op: 11 november 2019 12:40

GBS De Halm in Almkerk opende maandag 11 november haar Bibliotheek op school.

Daan Koekkoek en Britt van Stigt (de jongste en oudste leerling van De Halm) openden samen met wethouder Van der Ven de Bibliotheek op school. Ze knipten het mooie kunstwerk waar achter de Bibliotheek verscholen ging door. Leerlingen van groep 4 t/m 8 stelden dat kunstwerk samen.

De Bibliotheek op school heeft boeken voor alle leerlingen van de basisschool. Voor de allerkleinsten zijn er prentenboeken en samenleesboeken. Ook de oudere kinderen kunnen naar hartelust lezen. Saskia, onze taal- en mediacoach, stelde samen met het team van GBS De Halm de collectie samen. Voor elke leeftijd is er een passend aanbod, zodat het lezen van de boeken aantrekkelijk wordt en daarmee het leesplezier van de leerlingen vergroot wordt.

15e Bibliotheek op school

Dit is de 15e Bibliotheek op school in de gemeente Altena. Wethouder Van der Ven kwam samen met de leerlingen van GBS De Halm tot de conclusie dat lezen leuk is en dat het je nog slimmer maakt ook. En dat is precies de reden waarom Gemeente Altena, basisscholen en de Bibliotheek CultuurPuntAltena samenwerken binnen de Bibliotheek op school!

Wil je meer weten over de Bibliotheek op school?