21 scholen starten in nieuwe schooljaar met Foto, Film en Media

Gepubliceerd op: 27 mei 2019 14:35

In het schooljaar 2019/2020 nemen maar liefst 21 scholen deel aan het cultuurmenu van onze Bibliotheek. Het thema van het cultuurmenu is Foto, Film en Media.

Het thema is gekozen omdat daar de behoefte van scholen ligt. Media blijkt nog geen dagelijkse kost te zijn in het onderwijsaanbod. Voor ons reden genoeg om hier op in te spelen en een passend aanbod voor scholen samen te stellen. Met als doel de leerlingen niet alleen media te laten zien, maar ze het vooral ook zelf te laten maken.

Van stopmotions tot hologrammen

De kleuters worden voor een dag fotograaf. Beroepsfotografen Naomi van Duin en Steve Peeters nemen hun studio’s mee en laten de leerlingen
ervaren wat een fotograaf allemaal doet. Groep 3 en 4 gaan stopmotions maken onder leiding van illustrator en animator Marloes Kiezebrink. Het stimuleren van creativiteit is hierin het grootste doel aangezien de leerlingen een levenloos voorwerp de hoofdrol moeten laten spelen. 

Groep 5 en 6 gaan met hun project van Internationaal Filmfestival Gorinchem naar de bioscoop Hollywoud. Ze bekijken daar de film WAD en krijgen bezoek van een wel heel bijzonder persoon. De oudste leerlingen worden de toekomst in geslingerd en gaan met CG Graphics hologrammen maken.

Meer lezen over Foto, Film en Media