Resultaat 1 - 10 (van 63)

• Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena Bekijk details

8 maart 2021

De Brabantse Bibliotheken en Cubiss (Provinciale Ondersteuningsinstelling) hebben de handen ineengeslagen voor het Leesoffensief Brabant. Aanleiding voor deze samenwerking zijn de alarmerende berichten over hoe de lees- en taalvaardigheid van jongeren hard achteruit gaat. De bibliotheken hebben een belangrijke rol in het ombuigen van deze trend.

Bekijk details van Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena

• Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar Bekijk details

7 december 2020

Wist je dat onze collega’s van team Cultuur heel actief samenwerken met scholen in Altena? Ze geven advies, bieden ondersteuning en geven ook invulling aan het Cultuurmenu Altena. Het Cultuurmenu keert elk jaar terug waarbij ieder jaar een andere kunst- of cultuurdiscipline centraal staat. Dit jaar is het dans. En er wordt volop gedanst in Altena dit najaar!

Bekijk details van Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

• Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend Bekijk details

14 oktober 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 hebben alle kinderen in Altena mee kunnen doen met de kleurplatenactie #entoeninaltena. Afgelopen week kwamen er al veel inzendingen binnen op social media en ook in Woudrichem stapelden de mooie kleurplaten zich op. Het was voor Jurylid en tekenares van de kleurplaat Marloes Kiezebrink dan ook moeilijk om een winnaar te kiezen. Ze waren allemaal mooi. Na alle kleurplaten twee zorgvuldig te hebben bekeken heeft ze de winnaars toch gekozen. Benieuwd naar de winnaars?...

Bekijk details van Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend

• Samen voor een dementievriendelijke gemeente Bekijk details

28 september 2020

De werkgroep dementievriendelijke gemeente werkt samen om haar doel te realiseren binnen de gemeente Altena. Onze Dementheek is daar een voorbeeld van.

Bekijk details van Samen voor een dementievriendelijke gemeente

• De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels Bekijk details

21 september 2020

In magazine Prikkels is er aandacht voor de mooie samenwerking met CBS de Sprankel uit Dussen en onze Bibliotheek. We werken met deze school actief samen om cultuureducatie en lezen met elkaar te verbinden.

Bekijk details van De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels

• Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend Bekijk details

11 september 2020

Vrijdag 11 september opende burgemeester Lichtenberg het Open Leercentrum van het Willem van Oranje College en onze Bibliotheek in Wijk en Aalburg. Met deze vernieuwde ruimte zijn we klaar voor de toekomst waarin we verder samenwerken aan de ontwikkeling van inwoners van Altena.

Bekijk details van Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend

• Energiespreekuur met AltenaWoontSlim Bekijk details

7 september 2020

Is je energierekening te hoog? Maar zie je door de bomen het bos niet meer bij alle verschillende energieaanbieders? Dan biedt het Energiespreekuuruitkomst! Want iedereen wil toch geld besparen op zijn of haar energieverbruik?

Bekijk details van Energiespreekuur met AltenaWoontSlim

• Donderdagochtend 27 augustus onderhoud aan website en app Bekijk details

16 augustus 2020

Donderdag 27 augustus zijn onze systemen en website van 5.00 tot 9.00 uur buiten gebruik. We voeren een aantal wijzigingen door. Vanaf 9.00 uur kun je weer gebruik maken van de webcatalogus, ‘mijn menu’ en de app.

Bekijk details van Donderdagochtend 27 augustus onderhoud aan website en app

• Servicepunten in Dussen, Rijswijk, Sleeuwijk en Werkendam in week van 6 juli weer open Bekijk details

1 juli 2020

Vanaf 6 juli ben je weer van harte welkom op deze servicepunten. Er gelden beperkte openingstijden, ook is er in de zomerperiode personeel aanwezig om de uitlening veilig te laten verlopen.

Bekijk details van Servicepunten in Dussen, Rijswijk, Sleeuwijk en Werkendam in week van 6 juli weer open

• Meld je kennismakingsactiviteit aan bij Sjors! Bekijk details

29 juni 2020

Door mee te doen aan Sjors Sportief/Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. Jij kan als sport- of cultuuraanbieder het gehele schooljaar je activiteiten promoten door kennismakingactiviteit(en) via sjorssportief.nl aan te bieden.

Bekijk details van Meld je kennismakingsactiviteit aan bij Sjors!