Resultaat 1 - 10 (van 66)

• Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg Bekijk details

11 mei 2021

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ECI Roermond, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Brabant.

Bekijk details van Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg

• Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen dansen onder schooltijd Bekijk details

10 mei 2021

De Prins Willem Alexandschool in Eethen organiseert elk jaar een cultuurmaand. De uitdaging dit jaar lag op het sociale aspect. De kinderen hadden een opsteker nodig na weken van thuisonderwijs. De school ging hierover in gesprek met de Bibliotheek CultuurPunt Altena. Het leverde een mooi cultuurproject op waarbij ‘dans’ centraal stond.

Bekijk details van Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen dansen onder schooltijd

• Lezers maak je SAMEN Bekijk details

22 april 2021

Bijna tweehonderd directeuren, bestuurders en managers van Brabantse bibliotheken, kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, wethouders en ambtenaren van de provincie Noord-Brabant toonden hun betrokkenheid op donderdag 22 april bij de aftrap van het Leesoffensief Brabant.

Bekijk details van Lezers maak je SAMEN

• Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena Bekijk details

8 maart 2021

De Brabantse Bibliotheken en Cubiss (Provinciale Ondersteuningsinstelling) hebben de handen ineengeslagen voor het Leesoffensief Brabant. Aanleiding voor deze samenwerking zijn de alarmerende berichten over hoe de lees- en taalvaardigheid van jongeren hard achteruit gaat. De bibliotheken hebben een belangrijke rol in het ombuigen van deze trend.

Bekijk details van Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena

• Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar Bekijk details

7 december 2020

Wist je dat onze collega’s van team Cultuur heel actief samenwerken met scholen in Altena? Ze geven advies, bieden ondersteuning en geven ook invulling aan het Cultuurmenu Altena. Het Cultuurmenu keert elk jaar terug waarbij ieder jaar een andere kunst- of cultuurdiscipline centraal staat. Dit jaar is het dans. En er wordt volop gedanst in Altena dit najaar!

Bekijk details van Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

• Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend Bekijk details

14 oktober 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 hebben alle kinderen in Altena mee kunnen doen met de kleurplatenactie #entoeninaltena. Afgelopen week kwamen er al veel inzendingen binnen op social media en ook in Woudrichem stapelden de mooie kleurplaten zich op. Het was voor Jurylid en tekenares van de kleurplaat Marloes Kiezebrink dan ook moeilijk om een winnaar te kiezen. Ze waren allemaal mooi. Na alle kleurplaten twee zorgvuldig te hebben bekeken heeft ze de winnaars toch gekozen. Benieuwd naar de winnaars?...

Bekijk details van Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend

• Samen voor een dementievriendelijke gemeente Bekijk details

28 september 2020

De werkgroep dementievriendelijke gemeente werkt samen om haar doel te realiseren binnen de gemeente Altena. Onze Dementheek is daar een voorbeeld van.

Bekijk details van Samen voor een dementievriendelijke gemeente

• De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels Bekijk details

21 september 2020

In magazine Prikkels is er aandacht voor de mooie samenwerking met CBS de Sprankel uit Dussen en onze Bibliotheek. We werken met deze school actief samen om cultuureducatie en lezen met elkaar te verbinden.

Bekijk details van De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels

• Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend Bekijk details

11 september 2020

Vrijdag 11 september opende burgemeester Lichtenberg het Open Leercentrum van het Willem van Oranje College en onze Bibliotheek in Wijk en Aalburg. Met deze vernieuwde ruimte zijn we klaar voor de toekomst waarin we verder samenwerken aan de ontwikkeling van inwoners van Altena.

Bekijk details van Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend

• Energiespreekuur met AltenaWoontSlim Bekijk details

7 september 2020

Is je energierekening te hoog? Maar zie je door de bomen het bos niet meer bij alle verschillende energieaanbieders? Dan biedt het Energiespreekuuruitkomst! Want iedereen wil toch geld besparen op zijn of haar energieverbruik?

Bekijk details van Energiespreekuur met AltenaWoontSlim