De Afhaal Bibliotheek

Door de aangescherpte coronamaatregelen moeten we onze deuren opnieuw sluiten. Tijdens de lockdown werken we met de Afhaal Bibliotheek, je leest er meer over op deze site.
Volg ons op Facebook en Instagram:@BibliotheekAltena en blijf ook op die manier op de hoogte!

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 61)

 • Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

  7 december 2020

  Wist je dat onze collega’s van team Cultuur heel actief samenwerken met scholen in Altena? Ze geven advies, bieden ondersteuning en geven ook invulling aan het Cultuurmenu Altena. Het Cultuurmenu keert elk jaar terug waarbij ieder jaar een andere kunst- of cultuurdiscipline centraal staat. Dit jaar is het dans. En er wordt volop gedanst in Altena dit najaar!

  Bekijk details van Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

 • Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend

  14 oktober 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek 2020 hebben alle kinderen in Altena mee kunnen doen met de kleurplatenactie #entoeninaltena. Afgelopen week kwamen er al veel inzendingen binnen op social media en ook in Woudrichem stapelden de mooie kleurplaten zich op. Het was voor Jurylid en tekenares van de kleurplaat Marloes Kiezebrink dan ook moeilijk om een winnaar te kiezen. Ze waren allemaal mooi. Na alle kleurplaten twee zorgvuldig te hebben bekeken heeft ze de winnaars toch gekozen. Benieuwd naar de winnaars?...

  Bekijk details van Winnaars kleurwedstrijd #entoeninaltena bekend

 • Samen voor een dementievriendelijke gemeente

  28 september 2020

  De werkgroep dementievriendelijke gemeente werkt samen om haar doel te realiseren binnen de gemeente Altena. Onze Dementheek is daar een voorbeeld van.

  Bekijk details van Samen voor een dementievriendelijke gemeente

 • De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels

  21 september 2020

  In magazine Prikkels is er aandacht voor de mooie samenwerking met CBS de Sprankel uit Dussen en onze Bibliotheek. We werken met deze school actief samen om cultuureducatie en lezen met elkaar te verbinden.

  Bekijk details van De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels

 • Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend

  11 september 2020

  Vrijdag 11 september opende burgemeester Lichtenberg het Open Leercentrum van het Willem van Oranje College en onze Bibliotheek in Wijk en Aalburg. Met deze vernieuwde ruimte zijn we klaar voor de toekomst waarin we verder samenwerken aan de ontwikkeling van inwoners van Altena.

  Bekijk details van Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend

 • Energiespreekuur met AltenaWoontSlim

  7 september 2020

  Is je energierekening te hoog? Maar zie je door de bomen het bos niet meer bij alle verschillende energieaanbieders? Dan biedt het Energiespreekuuruitkomst! Want iedereen wil toch geld besparen op zijn of haar energieverbruik?

  Bekijk details van Energiespreekuur met AltenaWoontSlim

 • Donderdagochtend 27 augustus onderhoud aan website en app

  16 augustus 2020

  Donderdag 27 augustus zijn onze systemen en website van 5.00 tot 9.00 uur buiten gebruik. We voeren een aantal wijzigingen door. Vanaf 9.00 uur kun je weer gebruik maken van de webcatalogus, ‘mijn menu’ en de app.

  Bekijk details van Donderdagochtend 27 augustus onderhoud aan website en app

 • Servicepunten in Dussen, Rijswijk, Sleeuwijk en Werkendam in week van 6 juli weer open

  1 juli 2020

  Vanaf 6 juli ben je weer van harte welkom op deze servicepunten. Er gelden beperkte openingstijden, ook is er in de zomerperiode personeel aanwezig om de uitlening veilig te laten verlopen.

  Bekijk details van Servicepunten in Dussen, Rijswijk, Sleeuwijk en Werkendam in week van 6 juli weer open

 • Meld je kennismakingsactiviteit aan bij Sjors!

  29 juni 2020

  Door mee te doen aan Sjors Sportief/Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. Jij kan als sport- of cultuuraanbieder het gehele schooljaar je activiteiten promoten door kennismakingactiviteit(en) via sjorssportief.nl aan te bieden.

  Bekijk details van Meld je kennismakingsactiviteit aan bij Sjors!

 • Inleverattentie ontvangen?

  23 juni 2020

  Afgelopen week ontvingen een aantal leners een inleverattentie met het verzoek de materialen in de week van 23 juni weer in te leveren. Heb jij deze ook ontvangen? Dan kun je die als niet verzonden beschouwen.

  Bekijk details van Inleverattentie ontvangen?