Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 76)

 • Schrijf je in voor de zomertour! Bekijk details

  18 juni 2021

  Je hoeft je deze zomer niet te vervelen, want er is genoeg te beleven in Altena. Ook dit jaar organiseren wij activiteiten voor kinderen en jongeren in de gemeente Altena tijdens de zomervakantie. Je kunt bijvoorbeeld leren dansen, schrijven of zelfs je eigen virtual reality film maken. Benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje tussen ons volledige aanbod.

  Bekijk details van Schrijf je in voor de zomertour!

 • Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg Bekijk details

  11 mei 2021

  Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ECI Roermond, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Brabant.

  Bekijk details van Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs in Brabant en Limburg

 • Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen dansen onder schooltijd Bekijk details

  10 mei 2021

  De Prins Willem Alexandschool in Eethen organiseert elk jaar een cultuurmaand. De uitdaging dit jaar lag op het sociale aspect. De kinderen hadden een opsteker nodig na weken van thuisonderwijs. De school ging hierover in gesprek met de Bibliotheek CultuurPunt Altena. Het leverde een mooi cultuurproject op waarbij ‘dans’ centraal stond.

  Bekijk details van Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen dansen onder schooltijd

 • Lezers maak je SAMEN Bekijk details

  22 april 2021

  Bijna tweehonderd directeuren, bestuurders en managers van Brabantse bibliotheken, kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, wethouders en ambtenaren van de provincie Noord-Brabant toonden hun betrokkenheid op donderdag 22 april bij de aftrap van het Leesoffensief Brabant.

  Bekijk details van Lezers maak je SAMEN

 • Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena Bekijk details

  8 maart 2021

  De Brabantse Bibliotheken en Cubiss (Provinciale Ondersteuningsinstelling) hebben de handen ineengeslagen voor het Leesoffensief Brabant. Aanleiding voor deze samenwerking zijn de alarmerende berichten over hoe de lees- en taalvaardigheid van jongeren hard achteruit gaat. De bibliotheken hebben een belangrijke rol in het ombuigen van deze trend.

  Bekijk details van Leesoffensief Brabant ook gestart in Altena

 • Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar Bekijk details

  7 december 2020

  Wist je dat onze collega’s van team Cultuur heel actief samenwerken met scholen in Altena? Ze geven advies, bieden ondersteuning en geven ook invulling aan het Cultuurmenu Altena. Het Cultuurmenu keert elk jaar terug waarbij ieder jaar een andere kunst- of cultuurdiscipline centraal staat. Dit jaar is het dans. En er wordt volop gedanst in Altena dit najaar!

  Bekijk details van Er wordt volop gedanst in Altena dit najaar

 • Samen voor een dementievriendelijke gemeente Bekijk details

  28 september 2020

  De werkgroep dementievriendelijke gemeente werkt samen om haar doel te realiseren binnen de gemeente Altena. Onze Dementheek is daar een voorbeeld van.

  Bekijk details van Samen voor een dementievriendelijke gemeente

 • De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels Bekijk details

  21 september 2020

  In magazine Prikkels is er aandacht voor de mooie samenwerking met CBS de Sprankel uit Dussen en onze Bibliotheek. We werken met deze school actief samen om cultuureducatie en lezen met elkaar te verbinden.

  Bekijk details van De Sprankel en onze Bibliotheek in magazine Prikkels

 • Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend Bekijk details

  11 september 2020

  Vrijdag 11 september opende burgemeester Lichtenberg het Open Leercentrum van het Willem van Oranje College en onze Bibliotheek in Wijk en Aalburg. Met deze vernieuwde ruimte zijn we klaar voor de toekomst waarin we verder samenwerken aan de ontwikkeling van inwoners van Altena.

  Bekijk details van Bibliotheek Wijk en Aalburg officieel geopend

 • Energiespreekuur met AltenaWoontSlim Bekijk details

  7 september 2020

  Is je energierekening te hoog? Maar zie je door de bomen het bos niet meer bij alle verschillende energieaanbieders? Dan biedt het Energiespreekuuruitkomst! Want iedereen wil toch geld besparen op zijn of haar energieverbruik?

  Bekijk details van Energiespreekuur met AltenaWoontSlim