Week van de mediawijsheid

Onze activiteiten

Data Detox Kit

Heb jij het gevoel dat je digitale ik je stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak “Ik ga akkoord” aangeklikt? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan heb je misschien minder controle over je digitale leven dan je eigenlijk zou willen.

Dit kan anders! De Data Detox Kit is speciaal voor jou ontworpen. Het is een kuur waarmee je zelf aan de slag gaat. Het kost je dagelijks minder dan een half uurtje en duurt acht dagen. Daarna is jouw digitale ik er een stuk beter aan toe – en heb je meer controle.

Start jouw Data Detox

Lees je wijs

Electric Avenue

In de serie Electric Avenue onderzoeken drie makers de invloed van moderne technologieën op onze levens. Ooit hadden we dromen en idealen over het nieuwe digitale tijdperk dat ons verlossing zou bieden. Nu de wereld steeds sneller lijkt te veranderen, onderzoeken de makers die beloftes. Is de droom een nachtmerrie geworden?

Bekijk de serie

De online fabeltjesfuik

In 2020 maakte het televisieprogramma Zondag met Lubach een item over de Fabeltjesfuik. Op sociale media wordt een heel circuit aan mensen langzaamaan een eigen parallelle werkelijkheid in gezogen. Hoe langer mensen in die fuik zitten, hoe meer ze openstaan voor radicale ideeën die ze zelf nog niet hadden.

Bekijk het item