Zomerlezen 2021

Ontspan met een boek tijdens Zomerlezen

Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen – dát is het Zomerlezengevoel. De Bibliotheek CultuurPuntAltena staat in de maanden juni, juli en augustus in het teken van Zomerlezen met het thema Lees de wereld rond – Ga op reis in een boek. Kom naar onze Bibliotheek en leen een boek om in op reis te gaan! Zomerlezen is een campagne van CPNB.

Inspiratie opdoen?

We zetten een aantal tips voor je op een rij. Met boeken over vakantielanden, met vakantieverhalen, boeken met tips over uitjes in eigen land en nog veel meer.

Voor jong & oud, er is altijd iets te vinden.

Wil je wel Zomerlezen, maar ben je nog geen lid?

Vraag je lidmaatschap meteen aan! Je kunt namelijk niet alleen boeken, e-books en tijdschriften voor kinderen en volwassenen lenen, maar je kunt ook activiteiten bijwonen. 

Niet-leden kunnen overigens ook gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. 

Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen?

Tijdens de zomerweken staan deze thema's op de agenda:

Per thema vind je een tiplijst met boeken.