Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Boeken lenen die niet in onze collectie zitten

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die onze Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. Daar zijn kosten aan verbonden.

Boekentips van onze redactie

 • Hanna Bervoets Ivanov

  Een journalist in opleiding raakt gefascineerd door een wetenschapper die aidsonderzoek doet geïnspireerd door experimenten op apen door de Rus Ivanov begin 20e eeuw.

  Gedrukt boek

 • James Hamblin Schoon

  Informatief boek dat duidelijk maakt dat de huidverzorgingsindustrie meer bezig is met marketing dan met onze gezondheid. Veel producten blijken een nadelige invloed te hebben op de huidbacteriën die nodig zijn om gezond te blijven.

  Gedrukt boek

 • Han Thomas Het Darwin dilemma

  Gewelddadige aanhangers van het creationistisme saboteren het wetenschappelijk onderzoek van twee hoogleraren die de evolutietheorie volgen.

  Gedrukt boek


John C. Lennox Kan de wetenschap alles verklaren?

Essay van de Britse wiskundige en christen over de relatie tussen geloof en wetenschap, aan de hand van zijn persoonlijke geloofsleven, jaren van wetenschappelijk onderzoek en debatten met bekende atheïsten.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken