Passend lezen

Collectie

De Bibliotheekservice Passend Lezen is voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Ben je lid van de bibliotheek dan mag je de gratis gesproken boeken van Passend Lezen lenen. 

De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus!

Ook in de Bibliotheek zijn er allerlei mogelijkheden. Je leest er meer over op deze pagina.


Hoe werkt het?

Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je Bibliotheekpasje. Je hebt wel een 'Verklaring leesbeperking' nodig.

Activeer je account

Overal lezen met de app

In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken via de Daisylezer-app op je smartphone of tablet. 

Download in de Apple App Store

Ontdek het op Google Play

Nog geen lid?

Met het standaard abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle gesproken boeken.

Word lid

Nog meer mogelijkheden

Naast de gesproken boeken van 'Bibliotheekservice Passend Lezen' zijn er nog meer mogelijkheden waar de 'Verklaring leesbeperking' niet nodig is.

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Het Makkelijk Lezen Plein is een leuke collectie, speciaal samengesteld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen.

Meer informatie

De Voorleesservice

Is lezen lastig voor je? En vind je het prettig om in alle rust thuis voorgelezen te worden? Dan biedt de Voorleesservice uitkomst. Onze vrijwilligers komen bij je thuis om je voor te lezen uit de boeken die jij graag leest. En natuurlijk maken ze ook gezellig een praatje.

De Voorleesservice is gratis voor leden van onze Bibliotheek.

Meer informatie of aanmelden voor de Voorleesservice?
Bel dan (085) 040 11 63 of stuur een mail. 

Stuur een mail

Grootletterboeken

Met je abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle grootletterboeken. Door op de onderstaande link te vinden kom je in een overzicht van al onze grootletterboeken. Je kunt dit zelf nog verder filteren op bijvoorbeeld genre of onderwerp.

Naar de collectie grootletterboeken

Nieuwe aanwinsten  • Luisterboeken bij de online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.