Boekentips van onze redactie

 • Ellie Dean Altijd in mijn hart

  Als de Japanse troepen in 1941 Singapore binnenvallen, worden twee zusjes door hun ouders naar Engeland gestuurd om de oorlog door te brengen bij hun oudtante. Zullen ze hun dierbaren ooit nog terugzien?

  Gedrukt boek

 • Dinah Jefferies Het verborgen paleis

  Terwijl er oorlog woedt in Europa wordt een jonge vrouw in de jaren ’40 door haar moeder naar Malta gestuurd om op zoek te gaan naar haar verdwenen tante, met als enige aanknopingspunt een oude brief.

  Gedrukt boek

 • Barbara van der Kruk Het wit tussen de regels

  Een Indische vrouw probeert het levenslange zwijgen van haar moeder te doorbreken door haar te confronteren met verhalen van vroeger. Zo ontvouwt zich een beeld van anderhalve eeuw aan strijd, schaamte en stilte.

  Gedrukt boek

 • Amanda Wen Een schitterend plan

  Als een museumcurator een reeks 19e-eeuwse dagboeken in handen krijgt, ontdekt ze dat een goddelijk plan voor ieders leven de generaties doortrekt.

  Gedrukt boek

 • Suzanna Jansen De omwenteling, of De eeuw van de vrouw

  Verslag van de omwenteling van het leven van vrouwen in Nederland in de twintigste eeuw, mede aan de hand van het levensverhaal van de schrijfster en de ervaringen van haar moeder en zus.

  Gedrukt boek


Judith Koelemeijer Etty Hillesum

het verhaal van haar leven

Biografie van de Joodse Etty Hillesum (1914-1943), bekend om haar dagboeken en brieven.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken