Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Boekentips van onze redactie

 • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

  Ransom Riggs

  Na de dood van zijn opa bezoekt Jacob (16) het weeshuis waar zijn opa opgroeide, op een afgelegen eiland. Het blijkt dat opa's jeugdvrienden meer dan bijzonder waren. En misschien leven ze nog steeds. Met veel sfeervolle zwart-witfoto's. Vanaf ca. 15 jaar

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

 • De alchemist

  Michael Scott

  De tweeling Josh en Sophie (15) raakt verzeild in een magische strijd tussen goed en kwaad. Samen met de onsterfelijke Nicolas Flamel proberen ze een oeroud boek uit handen te houden van de Alouden, goden die de wereld willen vernietigen. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De alchemist

 • De Twaalf

  Justin Cronin

  Een groepje overlevenden van een uit de hand gelopen medisch experiment probeert te overleven tegen een grote overmacht. Zij moeten twaalf besmette veroordeelden uitschakelen om aan een nieuwe wereld te kunnen beginnen. Vervolg op 'De oversteek'.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Twaalf

 • De vermisten van Maneschijn

  Christelle Dabos

  Ophelia verblijft op de vijandige Pool ark, totdat ze met de ijskoude Thorn moet trouwen. Die wil met haar trouwen omdat ze allerlei gaven heeft. Ondertussen verdwijnen steeds meer gasten en ontvangt ze een verontrustende dreigbrief. Ophelia moet opnieuw op onderzoek uit. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vermisten van Maneschijn


Auke Hulst De Mitsukoshi Troostbaby Company

In de nabije toekomst voedt een man een robotmeisje op.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken