Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Boekentips van onze redactie

 • Ilona Poot Killian Calkert; I

  Killian Calkert (15, ik-persoon) heeft een zeldzame ziekte. Met leeftijdgenoten in het ziekenhuis doet hij mee aan een geheim onderzoek. Killian ontwikkelt bijzondere krachten maar houdt dit verborgen. De onderzoekers willen dat hij de mythische speer van de Noorse god Odin gaat halen in de mythologische wereld. Maar wat is hun doel? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Cassandra Clare, Holly Black De IJzerproef

  Call (12) moet meedoen aan de IJzerproef, de toelatingstest voor het Magisterium. Maar Call wil helemaal niet naar deze opleiding voor tovenaars. Zijn vader waarschuwt hem al zijn hele leven voor magie. Toch wordt Call geselecteerd. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Thomas Olde Heuvelt Echo

  Sinds een bergbeklimmer na een ongeluk verminkt is geraakt in zijn gezicht, lijkt er iets in hem gewekt te zijn. Met zijn vriend keert hij terug naar Zwitserland op zoek naar antwoorden.

  Gedrukt boek

 • Thomas Olde Heuvelt Orakel

  Twee scholieren, Luca en Emma, ontdekken in een mistbank in een bollenveld een gaaf zeilschip uit de 18e eeuw en als Emma op onderzoek uitgaat, komt ze niet meer terug.

  Gedrukt boek

 • Justin Cronin De Twaalf

  Een groepje overlevenden van een uit de hand gelopen medisch experiment probeert te overleven tegen een grote overmacht. Zij moeten twaalf besmette veroordeelden uitschakelen om aan een nieuwe wereld te kunnen beginnen. Vervolg op 'De oversteek'.

  Gedrukt boek

 • Auke Hulst De Mitsukoshi Troostbaby Company

  In de nabije toekomst voedt een man een robotmeisje op.

  Gedrukt boek


Rick Riordan Dochter van de diepzee

Ana (14, ik-persoon) is eerstejaars op een maritieme school, waar ook haar broer studeert. Daarmee volgen ze hun ouders, die verongelukten tijdens een wetenschappelijke expeditie in de oceaan. Maar tijdens Ana's eerste schooltrip gebeurt iets rampzaligs...

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken