Ontmoeting en debat

De plek voor een kop koffie en een goed gesprek

Naar begin jaarverslag

Expositie TAAltena

In januari van 2022 rouleerde de expositie TAAltena over de vestigingen. We zaten nog in een lockdown. We zochten naar een laagdrempelige manier om mensen die een bezoek aan de Bibliotheek brachten iets luchtigs te bieden. Ook benutten we de 'etalages' van onze vestigingen om het wandelende publiek te bereiken. 

Voorstelling Thuis

Deze gezinsvoorstelling ging over Anastasiia en haar hondje Djonnik die op zoek moesten naar een nieuw huis waar ze zich weer thuis konden voelen. Een voorstelling geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van de maker. Met de voorstelling maakten we dit thema toegankelijk voor de allerkleinsten en brachten we mensen met verschillende culturele achtergronden samen. 

 

Week van de Mediawijsheid

In oktober was de Week van de Mediawijsheid. Op onze 4 vestigingen konden bezoekers in dat kader aan de slag met de Glass Room Experience. Een expositie waarbij privacy en data centraal stonden. De expositie bestond verschillende interactieve onderdelen. Met 'Nep of Echt' ontdekte je hoe slim jij bent in de wereld van slimme toepassingen. En met 'Het Internet Dat Je Niet Ziet' ontdekte je wat er achter de schermen gebeurt.

Hartelijke huiskamer

Met Trema Welzijn werkten we samen voor het project 'Kom Erbij'. Het doel van het project is eenzaamheid tegengaan. 

Een van de activiteiten was de Hartelijke huiskamer in Vlechtwerk Werkendam. Een plaats waar je onder het genot van een kop soep andere mensen ontmoet en een gesprek aangaat. 

Dutch Food Week Altena

We deden voor het eerst mee aan de Dutch Food Week Altena. We organiseerden in die week 2 activiteiten.

Een kijkje in de keuken van HAK
Myrthe Lindner, junior customer marketeer bij HAK, vertelde over de nieuwste producten van HAK, hoe ze omgaan met duurzaamheid, hoe het eten van de toekomst eruit ziet en hoe HAK daarop inspeelt. De avond werd goed bezocht. 

Smaak van Cultuur

We sloten de Dutch Food Week af met de Smaak van Cultuur. We nodigden inwoners van Altena uit voor de lunch. En niet zomaar eentje. Iedereen die kwam lunchen nam een gerecht uit eigen keuken/ cultuur mee. Een uitgelezen kans om met andere culturen in aanraking te komen. Bij deze lunch schoven zo'n 50 deelnemers aan!