Kennis en informatie

Op onze vestigingen en servicepunten samen met onze partners

Naar begin jaarverslag

Wij bevorderen de participatie en zelfredzaamheid van inwoners door kennisdeling en het beschikbaar stellen van betrouwbare informatie.

Extra Informatiepunten Digitale Overheid

Dit jaar openden we zeven extra informatiepunten voor de digitale overheid. Hier kunnen alle inwoners terecht met hun vragen. Bijvoorbeeld over het aanvragen van hun DigiD of het maken van een afspraak voor de griepprik. Lees hier meer over de Informatiepunten Digitale Overheid.

Energiespreekuur

We werkten al eerder samen met de vrijwilligers van Altena Woont Slim. In het najaar van 2022 kwamen er veel vragen bij ons binnen over de stijgende energiekosten en de bestaande energiecontracten.

We besloten daarom opnieuw de samenwerking op te zoeken en het energiespreekuur opnieuw open te stellen. Mensen konden met hun vragen terecht op onze vestigingen in Woudrichem en Wijk en Aalburg. Hier lees je meer over Altena Woont Slim.

Voorstelling over dementie

Met de samenwerkingspartners van de werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseerden we de voorstelling 'Je kunt me gerust een geheim vertellen [morgen ben ik het toch weer vergeten]'.

Met deze voorstelling probeerden we mantelzorgers, familieleden, zorgprofessionals en geïnteresseerden antwoorden te geven op de vele vragen die er die er bestaan over het omgaan met dementie.