Digisterker

Tijdens de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Altena, hoe je toegang krijgt tot een DigiD, de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg. Cursus Digisterker is een samenwerking tussen SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena. De cursus is gratis en je ontvangt een cursusboek.

Wat leer je?

  • Een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken. 
  • Zoeken en vinden van informatie. Je leert informatie te vinden op de website van de gemeente Altena en andere overheidsorganisaties. 
  • Inloggen op websites. Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en Werk.nl).
  • Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.
  • Je leert de website van de gemeente te gebruiken. Hoe maak je een afspraak of hoe vraag je een paspoort aan?

Voor wie is het?
Digisterker is bedoeld voor mensen die al enige ervaring met internet hebben: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en gebruikt het internet voor bijvoorbeeld internetbankieren.

Wanneer én Waar?
Op dit moment staat er geen nieuwe cursus gepland.
Heb jij interesse of wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe cursus gepland wordt? Geef dit dan aan via de knop 'Aanmelden cursus Digisterker'! 

Heb je nog een vraag, stuur dan een e-mail naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl of bel naar 085-040 11 63.