Cursus Klik & Tik

Je bankzaken regelen, de krant lezen, een e-mail sturen, werk zoeken? Je kunt en moet steeds meer via de computer en het internet doen. Het is dan belangrijk dat je weet hoe je met de computer en het internet moet omgaan. Heb je nog geen of weinig ervaring met de computer of het internet? Volg dan een training Klik & Tik bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Klik & Tik trainingen
Je werkt tijdens de training in je eigen tempo onder begeleiding van een DigiCoach. Met behulp van het computerprogramma en het werkboek van Klik & Tik verbeter je je digitale vaardigheden.

Iedere training heeft een eigen onderwerp.

 • Klik & Tik De basis
  Je leert de basisfuncties van de computer gebruiken zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze training is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

 • Klik & Tik Het internet op 
  Je leert de basisfuncties van het internet gebruiken zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet. Deze training is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

 • Klik & Tik Samen op ’t web
  Je leert social media (veilig) gebruiken zoals Facebook, Skype en WhatsApp. Ook maak je kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. 
  Deze training is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.
Binnenkort worden er ook cursussen Klik & Tik bij de Bibliotheek CultuurPunt Altena georganiseerd. Houd hiervoor onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten.