Training voor Taalvrijwilligers

Wist je dat er in Altena zo'n 7.700 mensen (*Cubiss, 2019) mensen wonen die laaggeletterd zijn? Zij beheersen de basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, spreken, omgaan met de computer en rekenen onvoldoende. Wil jij het verschil maken voor een deze inwoners in Altena? En hen helpen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden? Volg dan de training en wordt Taalvrijwilliger!

Meld je aan

Om aan de slag te kunnen als taalvrijwilliger volg je eerst de basistraining. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert vooral hoe je laaggeletterden begeleidt bij het leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer. Je oefent bijvoorbeeld met het voorbereiden van een bijeenkomst voor de deelnemer(s). Ook maak je kennis met geschikt lesmateriaal en een startpakket. We organiseren de training in het voor,- en najaar. De training bestaat uit vier dagdelen en is gratis. 

Vragen?

* Interesse in het volledige onderzoeksrapport 'Ken uw doelgroep, onvoldoende basisvaardigheden in Altena' van Cubiss? Stuur dan een mail naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl