Taal voor het Leven

Training Taal voor het Leven

Wist je dat er in Altena zo'n 7.700 mensen (*Cubiss, 2019) mensen wonen die laaggeletterd zijn? Zij beheersen de basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, spreken, omgaan met de computer en rekenen onvoldoende. Wil jij het verschil maken voor een deze inwoners in Altena? En hen helpen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden? Volg dan de training Taal voor het Leven en wordt Taalvrijwilliger!

Om aan de slag te kunnen als taalvrijwilliger volg je eerst de basistraining. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert vooral hoe je laaggeletterden begeleidt bij het leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer. Je oefent bijvoorbeeld met het voorbereiden van een bijeenkomst voor de deelnemer(s). Ook maak je kennis met geschikt lesmateriaal en een startpakket. De training bestaat uit vier dagdelen en is gratis. 

datums locatie
Taal voor het Leven najaar 2021 donderdagmiddag 28 oktober en 4 - 11 en 18 november van 13.00 tot 16.00 uur De Werf, Woudrichem | Wanneer de coronamaatregelen een training op locatie niet toestaan dan wordt dit een online training.
Taal voor het Leven voorjaar 2022 datums en tijden volgen locatie volgt

Vragen?

* Interesse in het volledige onderzoeksrapport 'Ken uw doelgroep, onvoldoende basisvaardigheden in Altena' van Cubiss? Stuur dan een mail naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl