Teamtraining Muziek

In het cultuurmenu van 2022-2023 staat de discipline muziek centraal. Er starten 17 scholen met hun deelname aan het gemeentelijk programma Muziekwijzer Altena. Uit de muziekplannen die de scholen daarvoor opstelden kwam naar voren gekomen dat er vanuit leerkrachten de behoefte is om zelf ook meer met muziek te kunnen doen in de klas. Wij bieden daarom nu een teamtraining (t.w.v max €500,-) aan. 

Teamtraining op school

Wil jouw school meer doen met muziek? Willen de leerkrachten tools aangereikt krijgen om met instrumenten aan de slag te gaan? Geïnspireerd worden om zelf muziek te maken in de klas? Of hulp bij het selecteren en implementeren van een muziekmethode?

Dan is de teamtraining iets voor jullie. 

Trainingsmogelijkheden

Er zijn twee verschillende trainingen mogelijk:

- Een teamtraining waarin gewerkt wordt met instrumenten

(ter professionalisering, inspiratie en meer vertrouwen om zelf muziekles te geven)

- Begeleiding bij het selecteren en implementeren van een lesmethode muziek
(jullie zijn als school net begonnen met muziekonderwijs en kunnen hier hulp bij gebruiken) 

De omvang en exacte inhoud van de teamtraining stemmen we af met de school en trainer zodat dit goed aansluit op de ontwikkelwens van de school. Ook het moment van training stemmen we na aanvraag af met de school.

Wil je jouw school aanmelden voor een teamtraining? Meld je aan voor oktober. Neem contact op met ons via onderstaande knop.

Muziekworkshops voor volwassenen

In 2023 bieden we vanuit de Bibliotheek verschillende muziekworkshops voor volwassenen aan. Tijdens deze workshops maak je kennis met een toegankelijk instrument en leer je deze te bespelen. Precieze data volgen nog, dus houd de nieuwsbrief in de gaten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief