Samenwerken voor kunst- en cultuureducatie

Onze Partners

Wij werken structureel samen met verschillende partners in en rond de gemeente Altena. Op deze pagina vind je verschillende mogelijkheden tot samenwerking terug. 

Culturele activiteiten in de Bibliotheek

Vanuit de Bibliotheek CultuurPuntAltena organiseren wij diverse culturele activiteiten voor jong en oud. Hierbij is uitgangspunt dat het aansluit op actuele/lokale thema’s, of ter verbreding van het culturele aanbod in Altena. Dit betekent activiteiten die (nog) niet door andere culturele partijen in Altena worden aangeboden. Heb je een idee of kun iets betekenen hiervoor; neem dan contact met ons op.

Exposeren in de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt mogelijkheid voor exposeren. We maken in de planning van de exposities een mix tussen het tonen van kunst van lokale kunstenaars en exposities die verbonden zijn van actuele of lokale thema’s. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Aanbieders van culturele activiteiten in Altena

Biedt jij al culturele activiteiten aan in Altena en wil je daarvoor meer bekendheid? De gemeentelijke pagina Alle Cultuur Altena biedt uitkomst. Hier kun je als cultuuraanbieder aanmelden en activiteiten en nieuws delen.  

Alle cultuur Altena

Aanbieders van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hun aanbod tevens onder de aandacht brengen via Sjors Creatief Een platform om kennismakingsactiviteiten te promoten. Alle basisschoolleerlingen in Altena krijgen jaarlijks een boekje waarin alle activiteiten zijn gebundeld.

Sjors creatief

Aanbieders van cultuureducatie in het onderwijs

Omdat alle scholen anders zijn bieden wij het onderwijs verschillende mogelijkheden voor cultuureducatie. De manier van samenwerken met culturele partners verschilt daarom ook per project.  Interesse om cultuureducatie in Altena aan te bieden? Neem dan contact met ons op.

Cultuureducatie met kwaliteit

Binnen dit programma werken we sterk op maat vanuit de wensen en behoeften van de scholen. Ben jij cultuuraanbieder die graag projecten op maat ontwikkelt of iets kan betekenen op gebied van deskundigheidsbevordering voor leerkrachten. We ontvangen graag informatie over wat je hierin kan betekenen. Zodra we mogelijkheid zien om verbinding te maken tussen de culturele instelling en een school nemen we contact op.

 

Lees verder

Muziekonderwijs

Voor muziekonderwijs bieden wij scholen twee opties: Lessen afnemen via een keuzemenu of een samenwerking aangaan met een muziekaanbieder voor een programma op maat van de school.

Ben jij muziekdocent en wil jij lessen verzorgen op diverse scholen in Altena. Omschrijf jouw plan dan in een lesvoorstel en dien dit uiterlijk 31 augustus 2021 in.  

Is het meer jouw kracht om in co-creatie met één school een programma vorm te geven. Neem dan contact met ons op.

Muziekwijzer Altena

Erfgoededucatie

Voor erfgoededucatie werken wij structureel samen met vaste partners. We hebben hierin een doorlopende leerlijn opgebouwd. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op. 

 

Lees verder

Cultuurmenu Altena

Hiervoor staat ieder schooljaar een andere kunstdiscipline centraal. Het richt zich vaak op projecten die te kostbaar zijn voor scholen om zelfstandig te kunnen inkopen zoals voorstellingen.  

 

Lees verder

Eenmalige educatieprojecten

Er zijn van die thema’s of kansen waarbij het belangrijk is om de jeugd te betrekken. Een educatieproject met het onderwijs kan dan uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als 75 jaar bevrijding, themajaar ‘het Nederlands Landschap’ of het Hugo de Grootjaar. Heb je een idee voor een eenmalig educatieproject?

Blijf op de hoogte van ons onderwijsnieuws

Meld je aan voor de onderwijsnieuwsbrief

Abonneer