De Afhaal Bibliotheek

Door de aangescherpte coronamaatregelen moeten we onze deuren opnieuw sluiten. Tijdens de lockdown werken we met de Afhaal Bibliotheek, je leest er meer over op deze site.
Volg ons op Facebook en Instagram:@BibliotheekAltena en blijf ook op die manier op de hoogte!

Cultuurmenu 2018-2019 Theater en Erfgoed

Esther was Joods - Stichting Theaterproducties Gorcum - Groep 6/7/8

Jodenvervolging, verzetshelden, landverraders, 4 en 5 mei…
jouw leerlingen horen en lezen eroverin de les. Hoe boeiend verteld ook, de Tweede Wereldoorlog blijft meestal net zo vaag en ver weg als Karel de Grote en Napoleon.

Met het spannende lespakket Esther was Joods brengt je de oorlog dichterbij. Leerlingen beseffen vaak niet dat de oorlog ook in onze regio plaatsvond. Met dit pakket beleven ze de oorlogsverhalen uit hun regio, duiken in de muziek, speuren naar lokale mensen uit die tijd. Onderdeel van het project is een bezoek aan de succesvolle muziektheatervoorstelling over Esther van Vriesland, de ‘Gorcumse Anne Frank’. Een puber zoals alle anderen, helaas met ook zo’n schrijnend verhaal in haar dagboek.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op: http://www.estherwasjoods.nl
Esther was Joods wordt mede mogelijk gemaakt door:

Huis van Hielke - Theater ZieZo - Groep 1/2

Vind je altijd wat je zoekt? Kom je waar je heen wilt? Krijg je terug wat je verloren hebt? Als je weggaat, kom je dan ooit nog thuis? Tijdens de verhuizing is Hielke haar lievelingspop, haar knuffel, kwijtgeraakt. Ze wil haar pop terug. Ze wil de geur van haar oude huis terug. Alles wat vertrouwd was. Door haar zoektocht ontdekt ze dat ze meer terug vindt dan ze zocht. Hielke ontdekt dat ‘thuis’ is waar jegelukkig bent, onafhankelijk van de plek waar je je bevindt.Theater ZieZo betovert het publiek met meeslepende en multidisciplinaire voorstellingen. De speciaal voor deze voorstelling geschreven bewegingschoreografie en de levendige muziek nodigen uit mee te doen,

Op reis door Altena - Buro Alsof - Groep 3/4/5

Wat is er allemaal te zien? Waar woon ik? Wat was hier vroeger? Waarom heet mijn straat zo? Welke verhalen hebben zicht hier afgespeeld? Waarom bewaren we dingen? Wat zou ik willen bewaren voor later en waarom?In dit project komen historische figuren en locaties uit de regio Altena tot leven. Het is een ontdekkingsreis door de eigen omgeving van de leerling. Waarbij de leerling op speelse wijze de waarde van het bewaren van erfgoed leert kennen. Een lespakket waarbij de leerling het lokale erfgoed middels theater tot leven laat komen. Het lespakket bestaat uit voorbereidende lessen, een theaterworkshop en een theater-toolkit om ook na het bezoek van de theaterdocent met de klas aan de slag te kunnen.