Gesloten
Op basis van het besluit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap sluiten we onze vestigingen en servicepunten tot nader order.

Afhaal Bibliotheek
Wil je boeken lenen? Maak dan gebruik van de Afhaal Bibliotheek.

Bereikbaar voor vragen
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar voor vragen. Je kunt bellen met (085) 040 11 63 of een mail sturen naar info@bibliotheekaltena.nl.

Activiteiten uitgesteld
Onze activiteiten, cursussen en workshops stellen we tot 1 juni uit. 

Cultuureducatie met Kwaliteit

Bij cultuureducatie staat niet alleen het leren over, maar ook het leren door cultuur centraal. Daarom is het geen vak op zich, maar maakt het dagelijks deel uit van het gehele onderwijsprogramma. Om dit te stimuleren heeft de overheid in 2013 een nieuwe regeling in het leven geroepen waarmee scholen worden geholpen om cultuureducatie een vaste plaats in het onderwijs te geven: Cultuureducatie met Kwaliteit. In Brabant hebben Kunstbalie en Erfgoed Brabant de afgelopen jaren deze regeling vertaalt naar het programma De Cultuur Loper. Dit programma, bestaande uit acht stappen, wordt ook door de Bibliotheek CultuurpuntAltena ingezet bij de begeleiding en coaching van de scholen die deelnemen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor uw school om hieraan mee te doen? Neem dan contact op met Jacqueline Frenken j.frenken@cultuurpuntaltena.nl