Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) heeft als doel de cultuureducatie in het onderwijs te verbeteren. De regeling zet in op de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen, de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten en draagt bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen. De Bibliotheek CultuurPuntAltena werkt als intermediair met het Brabantse programma De CultuurLoper. Binnen het programma zijn veel gereedschappen beschikbaar om cultuureducatie in het onderwijs te kunnen versterken. Dat kan op het vlak van visie-ontwikkeling, deskundigheidsbevordering, borging in het onderwijsprogramma of het versterken van samenwerking met de culturele omgeving. 

Aan de slag met CmK?

Wil jouw school cultuureducatie verder ontwikkelen en versterken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

De CultuurLoper

Sinds 2012 zijn er voor de CultuurLoper instrumenten ontwikkeld ter ondersteuning voor het verbeteren van de cultuureducatie op scholen. Deze gereedschappen zijn samen met de deelnemende scholen vormgegeven en uitgebreid getest. Meer weten over de verschillende instrumenten en gereedschappen? 

Kijk op cultuurloper.nl

De CultuurLoper helpt!

Onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van cultuureducatie in Altena uit 2018 toont aan dat scholen die werken met de cultuurloper verder zijn op het gebied van cultuureducatie. Ze weten beter wat ze willen, kunnen dit beter verwoorden én bereiken dit ook vaker. Benieuwd naar de conclusies van het onderzoek? 

Je vindt ze hier

Blink

Vanuit de wens van CBS de Sprankel om meer vakoverstijgend te werken, is de school met Cultuureducatie met Kwaliteit aan de slag gegaan. De Bibliotheek CultuurPunt Altena heeft cultuurlessen voor bij de thema's van lesmethode Blink ontwikkeld. De lessen zijn hier per thema te vinden.

Cultuurlessen bij Blink

Inspiratie en scholing voor docenten

Om cultuureducatie in het onderwijs te realiseren, werken we nauw samen met de scholen. We bieden inspiratie, scholing en trainingsmogelijkheden voor interne cultuurcoördinatoren, leerkrachten en schoolteams. Daarnaast verzorgen we met regelmaat studiedagen en we versturen maandelijks een onderwijsnieuwsbrief.

Lees verder

5 vragen aan...

In deze editie van '5 vragen aan...' vertelt Armanda van Biesen van basisschool Henri Dunant over haar ervaringen tijdens de cursus intern cultuur coördinator (ICC). Tijdens het afgelopen schooljaar heeft Armanda deze cursus gevolgd en ze neemt je graag mee in haar verhaal. 

 

Lees verder