UITGESTELD Workshop COMPUTER POR[TRAITS] – door MU

6 november 2020 | De Werf, Woudrichem

Deze workshop gaat over portretten, computers en gezichtsherkenning. Op internet laten we allerlei informatie over onszelf (data) achter. Kunnen we met de data van een ander een beeld vormen van die persoon? Hoe ziet dat er als portret uit? Onder begeleiding ga je samen met je gezinsleden aan de slag met het maken van Computer POR[TRAITS].

In het tweede deel van de workshop ontdek je dat computers op een hele andere manier gezichten herkennen dat wij mensen dat doen. We gaan met de kunstinstallatie Face Detected aan de slag. Met klei, papier of aluminiumfolie maak je een gezicht dat de gezichtsherkenningssoftware herkent via de camera. Op deze manier ontdek je hoe de computer denkt dat een gezicht eruit ziet en hoe je de software voor de gek kunt houden! 

Tijdens de workshop gaan kinderen en volwassenen ook met elkaar in gesprek. Want als computers ons gezicht herkennen, wat gebeurt er dan met al die data van al die keren dat jij wordt gefilmd? Wie weet wat allemaal van jou en wat vind je daar eigenlijk van?

Deelnemers: geschikt voor twee of drie gezinsleden uit één huishouden.
Een mix van ouder(s) en kind(eren). Geschikt voor jeugd van 9 tot 18 jaar.

Deze workshop is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Zodra we een nieuwe datum hebben communiceren we hierover.